ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών με καφεΐνη επιταχύνουν πράγματι την ανάπτυξη των μαλλιών;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Φεβρουαρίου 2024

Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών με καφεΐνη επιταχύνουν πράγματι την ανάπτυξη των μαλλιών;
IG @meghanroche
Εξετάζοντας το trendy συστατικό στην περιποίηση μαλλιών

Ακριβώς όπως ξυπνάει το σώμα κάθε πρωί ένα φλιτζάνι καφέ, η καφεΐνη μπορεί να αφυπνίσει και τους θύλακες των μαλλιών, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της ανάπτυξή τους. Επομένως, πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών που αναφέρουν ότι στη σύνθεσή τους έχει συμπεριληφθεί και η καφεΐνη δεν το χρησιμοποιούν ως ένα τέχνασμα, αλλά μπορεί πραγματικά να ωφελήσει τα μαλλιά.

Τα οφέλη της καφεΐνης για τα μαλλιά

Μελέτες παρέχουν στοιχεία ότι η καφεΐνη διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών, γεγονός που βρέθηκε σε μια μελέτη ασθενών με αλωπεκία. Επιπλέον, η καφεΐνη βελτιώνει τη λειτουργία φραγμού στο τριχωτό της κεφαλής, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη συνολική υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών. Η καφεΐνη περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που μπορεί να είναι ευεργετικά για τα μαλλιά.

Μπορεί η καφεΐνη να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών;

Η καφεΐνη φαίνεται να έχει διεγερτικά αποτελέσματα στα κύτταρα. Εξαιτίας αυτού, η καφεΐνη μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών. Έχει επίσης τη δυνατότητα να παρέχει περισσότερο οξυγόνο, το οποίο αυξάνει την κυτταρική ανάπτυξη.

Jenny.Gr
IG @meghanroche

Υπήρξε μια μελέτη μάλιστα που έδειξε ότι η καφεΐνη μπορεί να εμποδίσει τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε διυδροτεστοστερόνη (η ορμόνη που απενεργοποιεί τα μαλλιά σε άτομα που είναι γενετικά ευαίσθητα, όπως άτομα με ανδρογενετική αλωπεκία και τριχόπτωση ανδρικού ή γυναικείου τύπου).

Οι παρενέργειες της καφεΐνης για τα μαλλιά

Είναι πιθανό ότι ένα ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής ή η πολύ συχνή χρήση καφεΐνης στα μαλλιά μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα ή ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.