ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να αφαιρέσεις με ασφάλεια το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

26 Αυγούστου 2024

Πώς να αφαιρέσεις με ασφάλεια το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών
IG @maralafontan
Τα steps αφαίρεσης του ημιμόνιμου βερνικιού, για νύχια που παραμένουν υγιή και δυνατά

Το ημιμόνιμο μανικιούρ αποτελεί αγαπημένη επιλογή των περισσότερων γυναικών, καθώς έχει ενισχυμένη λάμψη και μεγάλη διάρκεια με αντοχή στη φθορά. Κατά τους θερινούς μήνες όμως, και ιδίως την περίοδο των διακοπών, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να το αφαιρέσουμε μόνες. Αυτό δεν είναι τόσο απλόμ ειδικά όταν δεν γνωρίζουμε τη σωστή μέθοδο. Υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουμε βλάβη σε κάποιο από τα νύχια μας ή να έρθουμε αντιμέτωπες ακόμα και με κάποια πιθανή μόλυνση. Επομένως, αξίζει να γνωρίζουμε πώς να αφαιρούμε το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών όσο το δυνατό με περισσότερη ασφάλεια για την υγεία των νυχιών μας.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Ο απαραίτητος εξοπλισμός:

  • Λίμα νυχιών
  • Αλουμινόχαρτο
  • Δίσκοι ντεμακιγιάζ
  • Ασετόν
  • Ξυλάκια μανικιούρ

Η σωστή αφαίρεση του ημιμόνιμου, step by step

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Βήμα 1: Προετοιμάζουμε τα νύχια μας

Για αρχή, ξύνουμε με τη λίμα την επιφάνεια του ημιμόνιμου βερνικιού. Δεν είναι απαραίτητο να λιμάρουμε πολύ. Αυτό το βήμα είναι ουσιαστικά για να αφαιρέσουμε τη γυαλάδα του top coat, διευκολύνοντας τη διείσδυση του ασετόν.

Βήμα 2: Εμποτίζουμε τους δίσκους ντεμακιγιάζ με ασετόν

Στη συνέχεια, εμποτίζουμε τους δίσκους ντεμακιγιάζ μας ασετόν και τους τοποθετούμε στα νύχια μας. Για να παραμέινουν όσο πιο σταθερά γίνεται πάνω στα νύχια μας, τους τυλίγουμε με κομμάτια αλουμινόχαρτου.

Βήμα 3: Αφήνουμε το ασετόν να δράσει

Αφήνουμε το ασετόν να δράση για 15 έως 20 λεπτά, χωρίς να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση του ημιμόνιμου πριν από αυτό το διάστημα, καθώς αυτό επιβραδύνει την αντίδραση.

Βήμα 4: Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τους δίσκους ντεμακιγιάζ

Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, πιέζουμε σταθερά το αλουμινόχαρτο και το αφαιρούμε στρίβοντάς το γύρω από το δάχτυλο. Εάν η εφαρμογή έχει γίνει σωστά, το ημιμόνιμο θα πρέπει να ξεκολλήσει αμέσως, και να μην αφήσει ίχνη ημιμόνιμου υλικού στο νύχι.

Βήμα 5: Αφαιρούμε τα υπολείμματα

Εάν έχει μείνει κάποιο υπόλειμμα προϊόντος στα νύχια, μπορούμε να το απομακρύνουμε, χρησιμοποιώντας απαλά ένα ξυλάκι μανικιούρ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.