ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Υπάρχει σχέση μεταξύ της τριχόπτωσης και της βιταμίνης D;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

12 Αυγούστου 2024

Υπάρχει σχέση μεταξύ της τριχόπτωσης και της βιταμίνης D;
IG @matildadjerf
Τι ισχύει τελικά για την υγεία των μαλλιών;

Eάν έχεις παρατηρήσει ποτέ σημαντική απώλεια μαλλιών στα δικά σου μαλλιά ή έντονη τριχόπτωση, ίσως έχεις αναρωτηθεί εάν οφείλεται σε διατροφική ανεπάρκεια. Ενώ οι ορμονικές αλλαγές, η αλωπεκία, τα σφιχτά χτενίσματα, η υπερβολική χρήση εργαλείων θερμικού styling και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες είναι από τις πιο κοινές αιτίες τριχόπτωσης, οι ανεπάρκειες βιταμινών έχουν επίσης να σημαντικό ρόλο.

Η βιταμίνη D είναι ένας αναπόσπαστος παράγοντας στην υγεία των μαλλιών και στην τριχόπτωση. Αλλά δεν είναι πάντα ο κανόνας. Ακριβώς επειδή έχεις βιώσει απώλεια μαλλιών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D.

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Υπάρχει σχέση μεταξύ της τριχόπτωσης και της βιταμίνης D;

Ενώ η ανεπάρκεια βιταμίνης D συνδέεται με την τριχόπτωση, δεν είναι πιθανό να είναι η αιτία της απώλειας για τους περισσότερους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την τριχόπτωση. Η βιταμίνη D μεταβολίζεται στο δέρμα από τα κερατινοκύτταρα. Όταν το σώμα δεν έχει αρκετή βιταμίνη D, τα κερατινοκύτταρα στους θύλακες των τριχών δυσκολεύονται να διευκολύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών, με αποτέλεσμα την πτώση και την απώλειά τους.

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Πώς να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση που σχετίζεται με τη βιταμίνη D

Εάν έχεις έλλειψη βιταμίνης D συνιστάται συνήθως ένα συμπήρωμα διατροφής βιταμίνης D 1.000 IU καθημερινά για 12 εβδομάδες. Ενώ η χρήση συμπληρωμάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την ενίσχυση των επιπέδων βιταμινών, απαιτείται παράλληλα να εστιάσεις σε μια καλά ισορροπημένη διατροφή (πλούσια σε σίδηρο, Ωμέγα-3 οξέα, μαγνήσιο, σελήνιο, ιώδιο, πρωτεΐνες, βιταμίνες, ψευδάργυρο και βιοτίνη). Εξάλλου, είμαστε ό,τι τρώτε και αν ενισχύσουμε τη διατροφή μας με τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, τα μαλλιά μας θα είναι πιο πλούσια και λαμπερά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.