ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Beauté την Κυριακή: Πώς να επαναφέρεις τη λάμψη στα θαμπά μαλλιά σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

8 Σεπτεμβρίου 2024

Beauté την Κυριακή: Πώς να επαναφέρεις τη λάμψη στα θαμπά μαλλιά σου
IG @josefinevogt
Η DIY μάσκα που ενισχύει άμεσα τη λάμψη των μαλλιών

Τα μαλλιά για να είναι υγιή και λαμπερά απαιτούν φροντίδα. Υπάρχουν διάφορα είδη προϊόντων στην αγορά, καθένα από τα οποία είναι κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών μας. Για τα ξηρά μαλλιά, συνιστώνται προϊόντα που περιέχουν βούτυρο καριτέ ή μαλακτικά συστατικά. Για τα λιπαρά μαλλιά, συνιστώνται προϊόντα που περιέχουν στυπτικά εκχυλίσματα φρούτων, όπως το λεμόνι. Κάθε μια από εμάς έχει διαφορετικό τύπο μαλλιών, αλλά όλες μας θέλουμε να είναι όσο πιο λαμπερά γίνεται. Εκτός από την κατάλληλη θεραπεία σχετικά με την επιλογή σαμπουάν και conditioner, είναι απαραίτητη η εφαρμογή μάσκας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι μάσκες μπορούν να θεραπεύσουν οποιοδήποτε είδος φθοράς κι εδώ έχουμε τη συνταγή για την DIY μάσκα μαλλιών που επαναφέρει τη λάμψη στα θαμπά μαλλιά.

Jenny.Gr
IG @josefinevogt

Τα συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
Jenny.Gr
IG @josefinevogt

Φτιάχνοντας τη μάσκα

Το γιαούρτι είναι τέλειο για τα θαμπά μαλλιά, γιατί τα θρέφει σε βάθος και τα τονώνει. Το κακάο, πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, είναι εξαιρετικό για την αναζωογόνηση του χρώματος και την αναδόμηση των ινών της τρίχας. Το μέλι, από την άλλη, καταπολεμά την ξηρότητα.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, δημιουργώντας μια κρεμώδη μάσκα μαλλιών την οποία εφαρμόζουμε τόσο στα μήκη όσο και τις άκρες των μαλλιών και την αφήνουμε να δράσει για περίπου 30 λεπτά. Μόλις περάσει ο απαραίτητος χρόνος, πλένουμε καλά τα μαλλιά μας με σαμπουάν και στη συνέχεια τα στεγνώνουμε. Τα μαλλιά μας δείχνουν αμέσως πιο λαμπερά, γεμάτα και απαλά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.