ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να επιλέξεις το σωστό conditioner για τον τύπο μαλλιών σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

12 Οκτωβρίου 2024

Πώς να επιλέξεις το σωστό conditioner για τον τύπο μαλλιών σου
IG @allchloerose
Δεν ταιριάζει κάθε conditioner σε κάθε τύπο μαλλιών

Μπορεί να πιστεύεις ότι δεν έχει σημασία ποιο conditioner θα επιλέξεις να εφαρμόσεις στα μαλλιά σου όταν λούζεσαι: Όλα κάνουν τα μαλλιά απαλά και λαμπερά. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο απλό. Όπως υπάρχουν πολλά σαμπουάν στην αγορά, έτσι, επίσης, υπάρχουν αμέτρητα είδη conditioner με διαφορετικές δράσεις. Η λάθος επιλογή μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά ή να τα αφήσει ηλεκτρισμένα, ξηρά και εύθραυστα. Αντίθετα, το σωστό conditioner βοηθάει τα μαλλιά να αναπληρώσουν τη χαμένη υγρασία από το λούσιμο, κλείνει τα λέπια της τρίχας, μειώνει το μπέρδεμα και αυξάνει τη λάμψη των μαλλιών.

Jenny.Gr
IG @allchloerose

Οι τύποι conditioner

Τα ενυδατικά conditioner είναι εξαιρετικά για να προσθέσουν υγρασία, λάμψη και απαλότητα στα μαλλιά και είναι ιδανικά για την χοντρή ή σγουρή τρίχα.

Τα conditioner για όγκο είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν τα μαλλιά είναι λεπτά και άτονα.
Τα ενισχυτικά/ενδυναμωτικά conditioner είναι σχεδιασμένα για κατεστραμμένα, υπερεπεξεργασμένα, αδύναμα ή εύθραυστα μαλλιά.

Τα conditioner εξισορρόπησης είναι συνήθως μια ασφαλής επιλογή για τους περισσότερους τύπους μαλλιών: Δεν είναι πολύ ενυδατικά αλλά δεν στεγνώνουν τα μαλλιά.

Jenny.Gr
IG @allchloerose

Τα conditioner για λείανση έχουν επιπλέον ενυδατικούς και λειαντικούς παράγοντες που βοηθούν στη σφράγιση της επιδερμίδας της τρίχας και παρέχουν μια ομαλή εκκίνηση για ένα ίσιο χτένισμα.

Τα conditioner για σγουρά μαλλιά έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τις ανάγκες των σγουρών μαλλιών και είναι συνήθως πολύ ενυδατικά και καταβάλλουν επιπλέον προσπάθεια για τη μείωση του φριζαρίσματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.