ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η ιδανική σειρά για να εφαρμόσετε τις κρέμες προσώπου


Ελένη Τσούτση

1 Ιουλίου 2020

Η ιδανική σειρά για να εφαρμόσετε τις κρέμες προσώπου

Αρχικά πρέπει να σκεφτείτε ότι έξω υπάρχουν δισεκατομμύρια γυναίκες και κάθε μία έχει διαφορετικές ανάγκες. Κάποιες έχουν λιπαρό δέρμα, άλλες έχουν ξηρό, κάποιες έχουν σακούλες στα μάτια, άλλες έχουν σπασμένα αγγεία στις ρινοπαρειακές...Οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές και καθεμία πρέπει να αντιμετωπίσει το "πρόβλημά" της με συγκεκριμένα προϊόντα.

Αν πρέπει να ορίσουμε έναν γενικό κανόνα για την καθημερινή μας περιποίηση, τότε αυτός λέει ότι πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με ειδικό καθαριστικό ουδέτερου pH, να εφαρμόζουμε το serum πρωί, βράδυ καθώς και την ενυδατική μας κρέμα.

Ας δούμε όμως, αναλυτικά τα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά και ας αναλύσουμε ποια είναι η χρήση τους, πότε χρησιμοποιούνται και σίγουρα θα καταλάβετε αν τα χρειάζεστε ή όχι.

jenny.gr

Καθαριστικά μαντηλάκια: Θα λέγαμε ότι είναι η εύκολη, γρήγορη λύση για να ξεβάφεστε. Συνήθως, τα μαντηλάκια δεν καθαρίζουν εντελώς την επιδερμίδα μας.

Γαλάκτωμα ή Νερό Ντεμακιγιάζ (micellar water): Το νερό, σε πολλά προϊόντα θα το διαβάσετε και ως micellar water είναι ιδανικό για ντεμακιγιάζ, όπως και το γαλάκτωμα. Κάποιες γυναίκες νιώθουν αναζωογόνηση με τη χρήση νερού, ενώ κάποιες άλλες με το γαλάκτωμα. So it's up to you!

Σαπούνι Προσώπου: Αρκετές γυναίκες αισθάνονται ότι το πρόσωπο καθαρίζει τέλεια με τη χρήση σαπουνιού. Εννοείται ότι συνιστάται η χρήση σαπουνιού "φιλικό" προς την επιδερμίδα του προσώπου.

Serum: Είναι το προϊόν που προηγείται της κρέμας, καθώς προετοιμάζει την επιδερμίδα σας για να εισχωρήσει καλύτερα η ενυδατική σας. Σαφώς χαρίζει λάμψη και αναζωογόνηση.
Κρέμα ημέρας/νυχτός: Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, τις ανάγκες της και την ηλικία σας θα πρέπει να βρείτε την ενυδατική κρέμα που σας ταιριάζει. Πολλές φορές, δεν είναι απαραίτητο η κρέμα ημέρας και νυχτός να είναι διαφορετικά προϊόντα.
Serum και Κρέμα Ματιών: Η περιοχή των ματιών είναι τρομερά ευαίσθητη, γι' αυτό τον λόγο χρειάζεται ξεχωριστή, καθημερινή περιποίηση με εξειδικευμένα προϊόντα.

Μάσκα: Μία φορά την εβδομάδα, καλό είναι να κάνουμε μάσκα προσώπου. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε ενυδάτωση, λάμψη, αναζωογόνηση επιλέγουμε και τα συστατικά που θα περιέχονται στο προϊόν.
Scrub: Καμία μάσκα δε δρα αν δεν έχει γίνει πρώτα απολέπιση προσώπου. Άρα όταν θέλουμε να κάνουμε μάσκα ή γενικότερα θέλουμε να απαλείψουμε την επιδερμίδα μας από νεκρά κύτταρα κάνουμε scrub με το κατάλληλο προϊόν, που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Face Mist: Είναι το προϊόν που αναζωογονεί την επιδερμίδα σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ακόμα και πάνω από το μακιγιάζ σας. Επειδή αναζωογονεί την επιδερμίδα, οι ειδικοί προτείνουν να το χρησιμοποιούμε και πριν από την κρέμα μας, μετά από το serum. Προετοιμάζει ακόμα καλύτερα την επιδερμίδα λένε για την ενυδατική κρέμα.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι τρομερό για την παραλία και για να κάνετε πιο φυσικό το makeup σας, σε περίπτωση που είναι έντονο. Απλά ψεκάστε από πάνω και ταμπονάρετε ελαφρώς.