ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Σας έκαψε ο ήλιος; Οι κινήσεις που θα σας σώσουν


Ελένη Τσούτση

9 Αυγούστου 2020

Σας έκαψε ο ήλιος; Οι κινήσεις που θα σας σώσουν

Oι καλοκαιρινές διακοπές είναι ένα όνειρο. Θάλασσα, ηρεμία, ηλιοθεραπεία και το πολυπόθητο χρυσαφένιο μαύρισμα! Για αυτό το μαύρισμα πάντα γίνεται μεγάλη κουβέντα και εμείς είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για το πώς μπορείτε να προστατευτείτε αποτελεσματικά από τη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου και μαζί να αποκτήσετε το μαύρισμα που τόσο αγαπάτε, και φυσικά αποφεύγοντας τα ενοχλητικά "καψίματα".

Αν όμως νιώσετε ότι κάποιο σημείο της επιδερμίδας σας έχει "καεί", τότε διαβάστε τα παρακάτω tips για να ανακουφιστείτε από τον πόνο:

#1. Καλύψτε τις περιοχές που έχετε καεί με ένα ύφασμα βουτηγμένο στο γάλα. Το γάλα περιέχει ενυδατικές πρωτεΐνες, βιταμίνες και λιπαρά. Αφήστε το ύφασμα σε γάλα και εφαρμόστε το στο δέρμα σας για 20 λεπτά. 

#2. Εάν θελήσετε να κάνετε ντους, βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι κρύο και στο τέλος σκουπίστε το δέρμα σας με την πετσέτα για να το στεγνώσετε.

#3. Απλώστε στα ταλαιπωρημένα σημεία του δέρματος μία κρέμα, η οποία περιέχει υδροκορτιζόνη.

#4. Mην τρίβετε την επιδερμίδα. Αφήστε τη να ξεφλουδίσει φυσιολογικά και διατηρήστε την ενυδατωμένη, απλώνοντας μία κρέμα σώματος πλούσια σε ceramides.

#5. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε κρέμες με δραστικά αντιγηραντικά συστατικά, (όπως βιταμίνη Α), μέχρι να αποκατασταθεί το δέρμα σας. Είναι πιθανό η επιδερμίδα σας να γίνει ευαίσθητη σε κάποιο συστατικό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.