Οι καλύτερες συμβουλές για τέλειο μαύρισμα

Ελένη Τσούτση
Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020

Αν κάτι θέλουμε από το καλοκαίρι αυτό είναι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μαύρισμα που φυσικά θα έχει διάρκεια και θα μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και τα outfits θα δείχνουν ακόμη πιο stylish. To μυστικό βήμα λοιπόν για να αποκτήσετε ένα τέτοιο μαύρισμα είναι να ενυδατώνετε το σώμα σας καθημερινά.

Πώς όμως θα αποκτήσετε το τέλειο μαύρισμα;

Για καλύτερα αποτελέσματα προτείνετε η απολέπιση σώματος. Αποβάλλοντας τα νεκρά κύτταρα, βοηθάμε το σώμα να μαυρίσει ομοιόμορφα. Επιπλέον είναι απαραίτητο η επιδερμίδα να είναι ενυδατωμένη, με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε το ενοχλητικό ξεφλούδισμα.

Καθόμαστε στον ήλιο, τις επιτρεπόμενες ώρες, υπό αντηλιακή προστασία και μαυρίζουμε, δεν καιγόμαστε. Μπορεί μετά το κάψιμο να απολαμβάνουμε μαυρισμένη επιδερμίδα, ωστόσο έχουμε βλάψει το δέρμα μας ανεπανόρθωτα. Να ξέρετε ότι ακόμα και με χρήση προϊόντος με SPF 50+, αν καθίσετε για μαύρισμα μεσημέρι, είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα καείτε. 

Τέλος, προσέχουμε τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο σώμα, πρόσωπο. Κοιτάμε πάντα την ημερομηνία λήξης, αποφεύγουμε αυτοσχέδια λάδια μαυρίσματος και προτιμούμε αυτά του εμπορίου με δείκτη προστασίας υψηλότερο από SPF 30+.

Η περιοχή του προσώπου καλό είναι να μην εκτείθεται στον ήλιο, να προστατεύετε με αντηλιακό και καπέλο. Για να πετύχετε ηλιοκαμένο look, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα μακιγιάζ και συγκεκριμένα bronzer.