ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον καπνό και τη φωτιά


Ελένη Τσούτση

9 Αυγούστου 2021

Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον καπνό και τη φωτιά
Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον καπνό και τη φωτιά

Όσο οι φωτιές συνεχίζονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, καλό είναι να γνωρίζουμε χρηστικές πληροφορίες για το πώς μπορούμε να φροντίσουμε την επιδερμίδα μας από τον καπνό. Αν μάλιστα βρίσκεστε σε αυτές τις περιοχές ή σε κάποιο σημείο εθελοντισμού για βοήθεια, η επιδερμίδα σας επηρεάζεται από τη φωτιά και τον καπνό.

Σίγουρα μπορεί αυτές τις στιγμές να μην είναι η απόλυτη προτεραιότητα σας να φροντίσετε το δέρμα σας αλλά εμείς συγκεντρώσαμε όλα όσα μπορείτε να κάνετε για το δέρμα σας. 

Ο καπνός έχει ρύπους και μάλιστα μπορεί  να δημιουργήσει μόνιμη βλάβη στο δέρμα. Η φωτιά παράγει μια μεγάλη ποικιλία επιβλαβών ατμοσφαιρικών ρύπων και επιβλαβών αερίων που μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα. Ακόμη, είναι προτιμότερο να φορέσετε βαμβακερά ώστε να προστατευτείτε από την φωτιά και τον καπνό.

Η χρήση αντηλιακού είναι πολύ σημαντική ακόμη και αν ο ήλιος έχει κρυφτεί. Αποφύγετε να βάλετε άρωμα και φροντίστε το αποσμητικό να μην περιέχει αλκοόλ.

jenny.gr

Για το δέρμα σας:

Θα πρέπει να αποφύγετε ενυδατικά προϊόντα με αλκοόλ. Τα συστατική που θα βοήθησουν το δέρμα σας είναι η Βιταμίνη C και η Ε όπως επίσης και το υαλουρονικό οξύ. Φυσικά οι οδηγίες από έναν ειδικό, έναν δερματολόγο είναι απαραίτητη αν παρατηρήσετε κάποιο ερεθισμό.

Ας ελπίσουμε όλο αυτό να τελειώσει γρήγορα και μην ξεχνάτε να βοηθάτε όλους όσους έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες στιγμές!

 

Δείτε ακόμη: O φακός του Reuters κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από τις στιγμές της φωτιάς

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.