Το συστατικό που προσφέρει τέλεια ενυδάτωση και glowing επιδερμίδα

Ελένη Τσούτση
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Είναι ευρέως γνωστό ότι το υαλουρονικό οξύ χαρίζει στην επιδερμίδα λεία και σφριγηλή αίσθηση. Τα τελευταία χρόνια  μάλιστα το υαλουρονικό οξύ έχει αρχίσει και ακούγεται όλο και περισσότερο. Πολλές γυναίκες μάλιστα αναρωτιούνται ποια είναι η δράση και τα οφέλη του για την εμφάνισή τους. 

Σύμφωνα με τη Wikipedia «το όνομα «υαλουρονικό οξύ» προέρχεται ετυμολογικά από την ελληνική λέξη «ύαλος», που σημαίνει γυαλί και το «ουρονικό οξύ», επειδή απομονώθηκε πρώτα στο υαλοειδές υγρό του οφθαλμού (vitreous houmor) και απέδιδε ένα μεγάλο ποσό ουρονικού οξέος.

Τί είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό που υπάρχει στον οργανισμό μας, όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη. Το βρίσκουμε στο δέρμα, στις αρθρώσεις, στους τένοντες και γενικά ως ενδιάμεση ουσία μεταξύ των κυττάρων. Το υαλουρονικό οξύ μαζί με την ελαστίνη και το κολλαγόνο δίνουν στην επιδερμίδα όψη σφριγηλότητας και ενυδάτωσης. Η ποσότητα του υαλουρονικού οξέος μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και κυρίως με την έκθεση στον ήλιο.

Ποιες είναι οι ιδιότητες του υαλουρονικού οξέος που το κάνουν να είναι τόσο σημαντικό στην αντιγήρανση;

Το υαλουρονικό οξύ έχει την καταπληκτική ιδιότητα να απορροφά και να συγκρατεί 1000 φορές το μοριακό του βάρος σε νερό, ενισχύοντας σημαντικά την ενυδάτωση του δέρματος. Διεγείρει την παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου - ελαστίνης και συμβάλλει στην ανάπλαση της επιδερμίδας.

Εξουδετερώνει την υαλουροδινάση, ένα ένζυμο που ελαττώνει σημαντικά την υγρασία στο δέρμα. Επαναφέρει την ελαστικότητα, λειαίνει τις λεπτές ρυτίδες, ενώ αναδομεί το πάχος του δέρματος, που με την πάροδο του χρόνου μειώνεται και χαλαρώνει, ενισχύοντας έτσι σημαντικά την σύσφιξη.

Γιατί να επιλέγετε skincare products με υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ όχι μόνο βοηθάει στο "γέμισμα" των λεπτών γραμμών και των γραμμών έκφρασης, αλλά και καταπολεμά την ξηροδερμία. Έχει ισχυρή αντιρυτιδική και αντιοξειδωτική δράση και για αυτό χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα κατά της γήρανσης του δέρματος.

Όταν χρησιμοποιείται τοπικά (καλλυντικό προϊόν) δημιουργεί ένα φράγμα υγρασίας στο δέρμα αφήνοντας το μαλακό και απαλό, αυξάνει την αντοχή του και βελτιώνει την επουλωτική και αναπλαστική ιδιότητα του. Έχει εξαιρετικές επουλωτικές ιδιότητες αφού ενισχύει την ανάπλαση του δέρματος, ειδικά μετά από επεμβατικές μεθόδους αισθητικής ή σε κάποιο τραύμα.

Επιλέξτε λοιπόν για την περιποίησή σας προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και ενισχύστε την φροντίδα της επιδερμίδας σας.

Δείτε ακόμη: