ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

4 viral beauty trends που πρέπει να αποφύγετε


The Jennettes

2 Οκτωβρίου 2021

4 viral beauty trends που πρέπει να αποφύγετε

Τα social media «γέννησαν» πολλές τάσεις τόσο στη μόδα, όσο και στην ομορφιά. Χάρη σ’ αυτά μπορέσαμε να έρθουμε σε επαφή με τους influencers που μοιράζονται τα μυστικά τους και μας βοηθούν με προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. 

Υπάρχει κι η σκοτεινή πλευρά, ωστόσο. Πολλά trends έγιναν viral, όμως δεν ήταν όλα αποτελεσματικά. Πειστήκαμε να αγοράσουμε προϊόντα που, τελικά, δε λειτούργησαν και σπαταλήσαμε πολλά χρήματα χωρίς λόγο. Κι αυτό γιατί στο Internet, καθένας μπορεί να παρουσιάσει τον εαυτό του όπως θέλει – ακόμη και σαν τον beauty expert των ονείρων μας. Μάλιστα, συχνά ίσως να μη γνωρίζει καν ότι η ιδέα που προτείνει δεν έχει αποτέλεσμα.

Δείτε τα beauty trends που πρέπει να αποφύγετε – κι ας έγιναν viral.

Νερό με αγγούρι, τζίντζερ και κουρκουμά για τέλειο δέρμα

Ναι, το νερό είναι απαραίτητο. Προσθέτοντας, όμως, κουρκουμά, αγγούρι και τζίντζερ, δε θα βοηθήσετε το δέρμα σας. Απλώς θα πιείτε κάτι με καλύτερη γεύση.

Καθημερινό icing για τη θεραπεία της ακμής

Πράγματι, το icing είναι ευεργετικό για την επιδερμίδα και συχνά καταπολεμά τις κοκκινίλες. Δεν είναι σίγουρο, όμως, ότι τα παγάκια μπορούν να θεραπεύσουν την ακμή. Ειδικά από τη μία στιγμή στην άλλη.

Χρήση ασπιρίνης κατά της ακμής

Αυτό το trend δεν είναι απλώς άχρηστο, αλλά επικίνδυνο. Πολλοί TikTokers έδειξαν πόσο τους βοήθησε, μετατρέποντάς την σε προϊόν απολέπισης. Η αλήθεια είναι πως η ασπιρίνη μπορεί να καταστρέψει το δέρμα, προκαλώντας ξηρότητα και φαγούρα. 

Χρήση κουρκουμά, μπανάνας, λεμονιού και μελιού για τα μαύρα στίγματα

Όχι, όχι και πάλι, όχι. Είναι προτιμότερο να επενδύσετε σε ένα κλασικό αντηλιακό προσώπου το οποίο θα εφαρμόζετε κάθε πρωί, μαζί με βιταμίνη C που κάνει πιο λαμπερό το δέρμα. Η ρετινόλη, επίσης, βοηθά.

πηγή φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: Τα κορυφαία serums για λιπαρές επιδερμίδες

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.