ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Λειτουργούν πραγματικά οι κρέμες ματιών; Οι ειδικοί απαντούν


Ελένη Τσούτση

21 Ιουλίου 2022

Λειτουργούν πραγματικά οι κρέμες ματιών; Οι ειδικοί απαντούν
Έχετε αναρωτηθεί αν η κρέμα ματιών είναι τόσο σημαντική και απαραίτητη όπως αναφέρουν οι skincare experts; Εμείς θα σας λύσουμε την απορία

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε αλλαγές. «Το δέρμα κάτω και γύρω από τα μάτια είναι λεπτό και πιο λεπτό», αναφέρει χαρακτηριστικά η Sara Perkins, επίκουρη καθηγήτρια δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Yale. «Είναι ένα μέρος όπου οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές μπορούν να εμφανιστούν πιο έντονα από άλλες περιοχές του προσώπου».

Πολλές γυναίκες θέλουν να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης και προσπαθούν να διατηρήσουν το δέρμα τους νεότερο. Μήπως ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία που θέλετε να λειάνετε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια σας και αναρωτιέστε αν οι κρέμες ματιών κάνουν πραγματικά δουλειά;

Jenny.Gr

Οι ειδικοί λοιπόν μας απαντούν

Η Zakia Rahman, κλινική καθηγήτρια δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ανέφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι οι κρέμες ματιών, ακόμη και οι κανονικές ενυδατικές κρέμες προσώπου μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και την αποκατάσταση των ρυτίδων. Αλλά υπάρχει ένα σημαντικό «αλλά»: Πρέπει να περιέχουν μερικά βασικά ενεργά συστατικά όπως: ρετινόλη ή συνταγογραφούμενα ρετινοειδή ή βιταμίνη C.

Όταν μιλάμε για την αποτελεσματικότητα των κρεμών ματιών, δεν είναι δίκαιο να βάζουμε όλες τις κρέμες ματιών μαζί.

Η ρετινόλη και τα συνταγογραφούμενα ρετινοειδή είναι χημικές ενώσεις που προέρχονται από τη βιταμίνη Α.

Τα ρετινοειδή είναι συνήθως συνταγογραφούμενα, ενώ η ρετινόλη βρίσκεται γενικά σε προϊόντα που δεν συνταγογραφούνται. Αυτές οι ουσίες μπορούν να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων, να αποτρέψουν τη διάσπαση του κολλαγόνου, να παράγουν νέο κολλαγόνο και να δημιουργήσουν περισσότερο υαλουρονικό οξύ (μια ουσία που παράγει το σώμα φυσικά και βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος). Οι ειδικοί μάλιστα λένε ότι υπάρχουν καλές ενδείξεις ότι αυτές οι ενώσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και τη βελτίωση των ρυτίδων.

Είναι οι κρέμες ματιών ανώτερες από τις κανονικές ενυδατικές κρέμες προσώπου για την πρόληψη ή μείωση των ρυτίδων;

Οι κρέμες ματιών μπορεί να είναι λίγο πιο παχύρρευστες ή να έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ενεργά συστατικά σε σύγκριση με άλλα προϊόντα περιποίησης δέρματος προσώπου, καθώς είναι προσαρμοσμένες για το ευαίσθητο δέρμα των βλεφάρων. Αλλά συνολικά, «τείνουν να κοστίζουν πολύ περισσότερο από τις κανονικές ενυδατικές κρέμες που χρησιμοποιούνται για το πρόσωπο και συχνά δεν έχουν συστατικά που είναι πολύ διαφορετικά», είπε η skincare expert, Rahman. « Προσωπικά, χρησιμοποιεί κανονική ενυδατική κρέμα προσώπου για το δέρμα γύρω από τα μάτια μου».

Αξίζει λοιπόν η κρέμα ματιών;

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια κανονική κρέμα προσώπου και κάτω από τα μάτια σας, αρκεί να περιέχει τα βασικά ενεργά συστατικά που αναφέραμε παραπάνω καθώς θα λειτουργούν το ίδιο στις ρυτίδες. Όσο για την καλύτερη μέθοδο πρόληψης των ρυτίδων στα μάτια; Οι ειδικοί συμφώνησαν απόλυτα ότι η προστασία από τον ήλιο είναι το κλειδί.

Δείτε στην παρακάτω gallery μερικές από τις καλύτερες κρέμες ματιών της αγοράς:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.