ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι top κρέμες για να προλάβετε τις ρυτίδες στο μέτωπο (ή να τις λειάνετε)


Ελένη Τσούτση

31 Οκτωβρίου 2022

Οι top κρέμες για να προλάβετε τις ρυτίδες στο μέτωπο (ή να τις λειάνετε)
Σήμερα θα εστιάσουμε στο πώς θα λειάνουμε τις λεπτές γραμμές στη περιοχή του μετώπου

Όταν ξεκινάμε την περιποίηση της επιδερμίδας μας στόχος μας είναι τόσο να «διορθώσουμε» κάποιες ατέλειες αλλά και να προλάβουμε τις μελλοντικές. Φυσικά οι οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες να είναι η φυσική εξέλιξη αλλά μπορούμε να τις προλάβουμε, ακολουθώντας τα κατάλληλα βήματα και επιλέγοντας αποτελεσματικά skincare προϊόντα.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν τις καλύτερες συμβουλές για να αναβαθμίσετε το καθημερινό σας skincare.

Πρώτο βήμα: Ενυδάτωση

Η χρήση μιας καθημερινής ενυδατικής κρέμας που καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, θα διατηρήσει το δέρμα ενυδατωμένο. Οι λεπτές γραμμές θα γίνουν πιο λείες και πιο μικροσκοπικές. Εφαρμόζουμε πάντα τα προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας από το πιο λεπτόρρευστο προς το πιο παχύρρευστο. Δηλαδή, η σειρά εφαρμογής είναι πρώτα το πλύσιμο του προσώπου, η τόνωση, το serum και μετά η ενυδατική κρέμα προσώπου.

Jenny.Gr

Αν απλώνετε την ενυδατική από το κέντρο του προσώπου σας προς τα έξω, η ενυδατική απορροφάται περισσότερο στην περίμετρο του προσώπου σας, με αποτέλεσμα να φράξουν οι πόροι στην περιοχή, να εμφανιστεί λιπαρότητα και ακμή. Όταν εφαρμόζετε λοιπόν την ενυδατική κρέμα ημέρας κάντε το ομοιόμορφα, ώστε το προϊόν να απορροφηθεί ισομερώς σε όλο το πρόσωπό, απλώνοντάς την καλά γύρω από τη γραμμή των μαλλιών. Α, ναι! Και μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε πάντα και το λαιμό σας!

Δεύτερο βήμα: Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων της επιδερμίδας από τις επιπτώσεις των των ελεύθερων ριζών. Μπορείτε να εντάξετε στην ρουτίνα σας έναν ορό που βοηθάει στην αποκατάσταση της υγιούς λάμψης και μειώνει τις ρυτίδες. Οι skincare experts προτείνουν να εφαρμόζετε το πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό και πριν την ενυδάτωση.

Τρίτο βήμα: SPF

Η πρόωρη γήρανση και η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι δυο συνυφασμένες έννοιες. Tο αντηλιακό εμποδίζει τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UVA και UVB του ήλιου, οι οποίες προκαλούν καταστροφή στην επιδερμίδα των κυττάρων του. Αυτό έχει ως συνέπεια να μειώνεται το κολλαγόνο και η ελαστικότητα ενώ παράλληλα να δημιουργούνται σημάδια και δυσχρωμίες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.