ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ρετινόλη: Τι πρέπει να προσέξετε όταν την χρησιμοποιείτε


Ελένη Τσούτση

8 Νοεμβρίου 2022

Ρετινόλη: Τι πρέπει να προσέξετε όταν την χρησιμοποιείτε
H ρετιλόνη είναι η βασίλισσα της αντιγήρανσης και αυτό είναι αναμφισβήτητο

Γνωρίζετε όμως πότε πραγματικά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στην επιδερμίδα σας; Αν όχι, ήρθε η ώρα να μάθετε τα πάντα για το αγαπημένο συστατικό των ειδικών. Μέσα στα χρόνια άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα επιδραστική και μάλιστα μια από τις κορυφαίες προτάσεις τόσο για την αντιμετώπιση των ρυτίδων όσο και για τις λεπτές γραμμές.

Ας μάθουμε λοιπόν περισσότερες χρήσιμες λεπτομέρειες για τη ρετινόλη, που όπως την χαρακτηρίζουν , είναι το νούμερο ένα αντιγηραντικό συστατικό και αναμένεται να αλλάξει άρδην την skincare routine σας.

Η ρετινόλη διεγείρει τις λειτουργίες της επιδερμίδας καθώς προσφέρει τεράστια βελτίωση στην όψη. Μειώνει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, τις ουλές από ακμή, τα μαύρα στίγματα και τις δυσχρωμίες ενώ παράλληλα το δέρμα αποκτά ελαστικότητα και φρεσκάδα. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζετε πώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στο καθημερινό σας skincare καθώς μια λάθος διαχείριση δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα για το δέρμα.

Jenny.Gr

Πώς να τη χρησιμοποιείτε;

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, οι περισσότερες γυναίκες επωφελούνται από την έναρξη μιας θεραπείας με ρετινόλη περίπου από τα 20 τους. Ακόμη, αν κάποια έχει ευαίσθητο δέρμα, η ρετινόλη είναι ένα καλό συστατικό για να αποφευχθούν τα σημάδια γήρανσης. Η συστηματική χρήση μπορεί να περιορίσει τόσο τις δυσχρωμίες όσο και να χαρίσει λεία όψη στην επιδερμίδα.

Για τη σωστή χρήση της ρετινόλης, ακολουθήστε τα 3 εξής απλά βήματα:

  • Πλένετε σχολαστικά το πρόσωπό σας.

  • Το στεγνώνετε καλά με απαλές κινήσεις με μια πετσέτα.
  • Εφαρμόζετε τη ρετινόλη σε όλο το πρόσωπο και μισή ώρα μετά εφαρμόζετε και την ενυδατική σας κρέμα. Προσέξτε να αποφύγετε την περιοχή των ματιών, εκτός κι αν πρόκειται για ειδικό προϊόν.
Jenny.Gr

The perfect skincare combo

Tο πρωί να χρησιμοποιείτε βιταμίνη C μαζί με ένα αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας και το βράδυ πριν πάτε για ύπνο να χρησιμοποιείτε τη ρετινόλη (βιταμίνη Α).

«Η ρετινόλη κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στις ακτίνες UV και το φως του ήλιου μειώνει την αποτελεσματικότητα του προϊόντος», εξηγεί ο δερματολόγος Bowe στη Vogue UK, ο οποίος συμβουλεύει τις γυναίκες να χρησιμοποιούν ρετινοειδή μόνο τη νύχτα και να είναι επιμελείς στην εφαρμογή ενός αντηλιακού με SPF 30 ή υψηλότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Extra tip: Όταν εφαρμόζετε ένα προϊόν με ρετινόλη, μην ξεχνάτε το λαιμό ή το ντεκολτέ, δυο σημεία στα οποία εμφανίζονται πιο έντονα τα σημάδια γήρανσης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.