ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Νιώθετε το δέρμα σας ξηρό; Αυτές είναι οι ενυδατικές κρέμες που αξίζει να δοκιμάσετε


Ελένη Τσούτση

15 Νοεμβρίου 2022

Νιώθετε το δέρμα σας ξηρό; Αυτές είναι οι ενυδατικές κρέμες που αξίζει να δοκιμάσετε
Πόσο δύσκολο είναι να βρείτε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα για εσάς;

H ενυδατική κρέμα είναι το βασικό προϊόν στην ρουτίνα περιποίησης και αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να αναζητήσετε εκείνη που καλύπτει όλες τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, ακόμη και τις δύσκολες μέρες που το δέρμα σας είναι πιο ξηρό. Αν μάλιστα, ετοιμάζεστε να ανανεώσετε το νεσεσέρ με τις κρέμες σας τότε το Black Friday που πλησιάζει είναι η τέλεια ευκαιρία.

Πώς να επιλέξετε μια ενυδατική κρέμα;

«Η ενυδάτωση διατηρεί την καλή λειτουργία του φράγματος του δέρματος και είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία», λέει ο ειδικός και ιδρύτρια του Decree, Dr Anita Sturnham. «Οι ανάγκες του δέρματός σας αλλάζουν καθημερινά, με παράγοντες όπως το στρες, οι ορμόνες, τα ταξίδια και ο τρόπος ζωής να επηρεάζουν τα επίπεδα ενυδάτωσης, αφήνοντάς σας επιρρεπείς στην ξηρότητα. Συνιστώ να έχετε δύο ενυδατικές κρέμες – μια ελαφριά σύνθεση και μια πιο πλούσια».

Το να γνωρίσετε το δέρμα σας, τι του αρέσει και σε τι αντιδρά, είναι το κλειδί για τη δημιουργία μιας ρουτίνας περιποίησης που θα αποκομίσει το καλύτερο από το δέρμα σας, επομένως κάθε πρωί να εξετάζετε αν χρειάζεστε μια πλούσια ή ελαφριά ενυδατική κρέμα για να το βοηθήσετε.

Πρέπει να ενυδατώσετε το δέρμα σας το πρωί ή το βράδυ;

Και τα δυο. Η ενυδατική κρέμα σφραγίζει, υποστηρίζει και προστατεύει τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας, αλλιώς γνωστή ως επιδερμικός φραγμός, οπότε η εφαρμογή της πρωί και βράδυ μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην ποιότητα και την υφή της.

Jenny.Gr

«Αυτό το φράγμα λειτουργεί ως τοίχος από τούβλα για να σταματήσει τα «κακά πράγματα», όπως τα βακτήρια και οι περιβαλλοντικοί στρεσογόνοι παράγοντες, να εισχωρήσουν ενώ εμποδίζει τα καλά πράγματα, όπως η υγρασία, να διαφύγουν». Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι τα εμπόδια μας είναι γεμάτα με διαφορετικούς εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες, όπως οι ακτίνες UV, το μπλε φως, η ρύπανση και οι κυμαινόμενες θερμοκρασίες, και έχετε έναν τοίχο που είναι αδύναμος και χρειάζεται ενίσχυση για να μειωθεί η απώλεια υγρασίας.

Η καλύτερη ενυδατική κρέμα για ξηρό δέρμα

Όταν έχετε super ξηρό δέρμα, πιστεύετε ότι οι πιο παχύρευστες κρέμες θα έχουν και καλύτερα αποτελέσματα. Ο skincare expert Sturnham λέει ότι αυτή δεν είναι απαραίτητα η σωστή απάντηση.

«Συχνά τα πιο παχύρρευστα προϊόντα είναι γεμάτα με συστατικά που φράζουν τους πόρους, συμπεριλαμβανομένων σιλικονών, οι οποίες προστίθενται για να σας δώσουν την αίσθηση ότι το δέρμα σας είναι πιο λείο και μεταξένιο. Οι σιλικόνες μπορεί να έχουν τεράστια προστατευτικά οφέλη, αλλά είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να επιλέξετε προϊόντα με πιο φιλικές σιλικόνες, όπως η κυκλομεθικόνη και η διμεθικόνη, καθώς και να αναζητήσετε υγραντικά». Η jojoba, η καντελίλια και η γλυκερίνη μπορούν να προσφέρουν εντατική ενυδάτωση χωρίς να φράζουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.