ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα καλύτερα skincare προϊόντα που είναι ασφαλή για την εγκυμοσύνη


Ελένη Τσούτση

9 Φεβρουαρίου 2023

Τα καλύτερα skincare προϊόντα που είναι ασφαλή για την εγκυμοσύνη
Pexels
H εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη περίοδος για κάθε γυναίκα

Βλέπει το σώμα της να αλλάζει, παρατηρεί ότι έχει διαφορετικές ανάγκες και για λίγο πρέπει να αφήσει πίσω της το ωμό σούσι, το αλκοόλ και τη ρετινόλη. Εντάξει, μπορεί να μην είναι ριζικές αλλαγές δεν παύει να είναι ένας διαφορετικός τρόπος ζωής. Εμείς θα σταθούμε στο skincare και στα ποια προϊόντα μπορείτε να εντάξετε στη ρουτίνα σας όσο είστε έγκυος.

Οι experts αναφέρουν ότι αρκετές γυναίκες στην εγκυμοσύνη τους βλέπουν το δέρμα τους να αλλάζει, γίνεται πιο μικτό και ξηρό και επώδυνα ευαίσθητο.
Οι δερματικές αλλαγές όπως αυτή είναι πολύ συχνές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λέει η Michele Farber. Η ακμή, το μέλασμα, οι ραγάδες και οι κοκκινίλες είναι συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

«Αυτά οφείλονται σε έναν συνδυασμό ορμονικών αλλαγών καθώς και σε αυξήσεις στον όγκο του αίματος και στο πρήξιμο, που συμβάλλουν στη διαστολή των φλεβών», εξηγεί.

Jenny.Gr

Ποιες είναι οι πιο συχνές δερματικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Μέλασμα

«Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης αυξάνουν προσωρινά την παραγωγή μελανίνης, του μορίου της χρωστικής στο δέρμα», λέει η Carmen Castilla, MD, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη. Δεν θα εμφανίσουν όλες οι γυναίκες αυτές οι σκούρες κηλίδες (συνήθως στο πρόσωπο και επιδεινώνονται με την έκθεση στον ήλιο), αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικές, καθώς εμφανίζονται συνήθως κατά το δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο. «Για πολλές γυναίκες, το μέλασμα θα εξασθενίσει μετά τον τοκετό καθώς ομαλοποιούνται οι ορμόνες», λέει. Για μερικές γυναίκες, το μέλασμα κολλάει. Μιλήστε με τον δερματολόγο σας σχετικά με τις επιλογές θεραπείας.

Ραγάδες

Οι ραγάδες είναι συχνές εκτός εγκυμοσύνης, αλλά έως και το 90% των γυναικών τις εμφανίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. «Υπάρχει μια μεγάλη γενετική συνιστώσα στην ανάπτυξη των ραγάδων», λέει η Δρ Castilla. «Αν η μητέρα σου είχε ραγάδες, είναι πιο πιθανό να τις έχεις κι εσύ». Μπορείτε να τα πάρετε ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά συνήθως αναπτύσσονται γύρω στους έξι ή επτά μήνες, καθώς το σώμα σας αρχίζει πραγματικά να τεντώνεται. «Οι ραγάδες είναι ένα σημάδι ότι το δέρμα τραβιέται για να φιλοξενήσει το αναπτυσσόμενο έμβρυο», εξηγεί. «Είναι ουσιαστικά μικρο-δακρύρροια στο χόριο και σημάδι απώλειας ελαστικότητας». Τα καλά νέα; Τα περισσότερα ξεθωριάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Κνησμός

Όλο αυτό το τέντωμα μπορεί επίσης να προκαλέσει ξηρό κνησμό στο δέρμα. «Καθώς το δέρμα σας τεντώνεται για να φιλοξενήσει το αναπτυσσόμενο έμβρυο, απαιτεί αυξημένη ενυδάτωση», λέει η Castilla. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί. Εάν αυτό δεν βοηθά, θα μπορούσε να είναι σημάδι ενός υποκείμενου προβλήματος. «Υπάρχουν δερματικές παθήσεις που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη εκτός από το ξηρό δέρμα που μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στην κοιλιά σας», λέει. «Μερικοί είναι καλοήθεις, αλλά άλλοι μπορεί να είναι πιο σοβαροί». Ορισμένες γυναίκες αντιμετωπίζουν εξογκώματα που μοιάζουν με κυψέλη (πιθανώς καλοήθη), ενώ άλλες αναφέρουν φουσκάλες ή έντονο κνησμό που υπάρχει επίσης στις παλάμες και τα πόδια τους. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από αυτά, μιλήστε με το γιατρό σας.

Isdin Melatonik Overnight Recovery Serum

Jenny.Gr

Skinceuticals C E Ferulic

Jenny.Gr

La Roche Posay Lipikar AP-M Triple Repair Body Moisturizer

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.