ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι 5 καλύτερες μάσκες προσώπου για αναζωογονημένη επιδερμίδα λίγο πριν την άνοιξη


Ελένη Τσούτση

21 Φεβρουαρίου 2023

 Οι 5 καλύτερες μάσκες προσώπου για αναζωογονημένη επιδερμίδα λίγο πριν την άνοιξη
pexels
Όσο μετράμε αντίστροφα για την άνοιξη, τόσο κάνουμε focus στην περιποίηση της επιδερμίδας μας

Αν κάτι απολαμβάνουμε σε κάθε ρουτίνα περιποίησης, αυτό είναι να κάνουμε μάσκες. Είναι ένα πραγματικό #metime που αξίζει να το κάνουμε 1 με 2 φορές της εβδομάδα. Ανάλογα με τις ανάγκες που έχει το δέρμα μας την εκάστοτε εποχή, χρησιμοποιούμε μάσκες με άργιλο για βαθύ καθαρισμό μάσκες gel για βαθιά ενυδάτωση.

«Οι μάσκες προσώπου έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν υψηλές συγκεντρώσεις ενεργών συστατικών στο δέρμα σας», αναφέρει στο Allure ο Joshua Zeichner, δερματολόγος. «Γενικά μιλώντας, οι μάσκες χρησιμοποιούνται κατά διαστήματα για να δώσουν ώθηση στο δέρμα όταν το χρειάζεται».

Οι skincare experts αναφέρουν ότι ο τρόπος χρήσης μιας μάσκας εξαρτάται γενικά από τον τύπο της μάσκας, καθώς υπάρχουν τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές στην αγορά και η καθεμία έχει μια συγκεκριμένη λειτουργία.

Jenny.Gr
pexels

«Μπορείτε να πάρετε μάσκες για λάμψη, ενυδάτωση, ή αντιγήρανση», εξηγεί η Claire Wolinsky, δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη. «Θα πρέπει πρώτα να δοκιμάσετε τα συστατικά της μάσκας στο χέρι σας (αν έχετε ευαίσθητο δέρμα) και έπειτα στο δέρμα σας». Αφού το εφαρμόσετε και το αφήσετε να στεγνώσει, ξεπλύνετε το με νερό (ή ένα απαλό καθαριστικό αν είναι μάσκα με βάση το οξύ) και εφαρμόστε ενυδατική κρέμα. Ο Wolinsky προτείνει επίσης να μην χρησιμοποιείτε sheet masks περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα καθώς το δέρμα σας θα γίνει πιο λείο, λαμπερό και ενυδατωμένο.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις 5 από τις καλύτερες μάσκες που θα προετοιμάσουν το δέρμα σας για την άνοιξη.

1. Caudalie Vinergetic C+ Instant Detox Mask - Βρείτε την εδώ.

Jenny.Gr

2. Estee Lauder Perfectly Clean Multi Action Cream Cleanser Moisture Mask - Βρείτε την εδώ.

Jenny.Gr

3. Sisley Black Rose Cream Mask - Βρείτε την εδώ.

Jenny.Gr

4. Kiehl's Avocado Nourishing Hydration Mask - Βρείτε την εδώ.

Jenny.Gr

5. Lancôme Rose Sorbet Cryo-Mask - Βρείτε την εδώ.

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.