ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τελικά αξίζουν τα ακριβά προϊόντα περιποίησης; Οι ειδικοί απαντούν


Ελένη Τσούτση

14 Μαρτίου 2023

Τελικά αξίζουν τα ακριβά προϊόντα περιποίησης; Οι ειδικοί απαντούν
Pexels
Στοιχηματίζω ότι έχετε αναρωτηθεί αν τα ακριβά προϊόντα ομορφιάς αξίζουν πραγματικά τα χρήματα τους. Οι ειδικοί απαντούν αν τα συστατικά των ακριβών προϊόντων είναι καλύτερα και πιο ισχυρά από εκείνα των πιο οικονομικών προϊόντων

Αν σκέφτεστε να βάλετε στο καλάθι σας κάποιο ακριβό skincare προϊόν και ακόμη το σκέφτεστε η παρακάτω ανάλυση σίγουρα θα σας βοηθήσει. Το Byrdie μίλησε με την Joyce de Lemos,ο οποίος είναι χημικός καλλυντικών και μας είπε όλη την αλήθεια.

Η θεωρία του Velvet Cake

Όταν ένα high –end skincare προϊόν, περιμένουμε ότι πληρώνουμε τα καλύτερα συστατικά, την πιο εξελιγμένη τεχνολογία και αλλά και την πιο ενδελεχή έρευνα που έχει γίνει, σωστά; Σύμφωνα με τον de Lemos, αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πάρουμε μια καταπληκτική φόρμουλα και να βγάλουμε τα πιο ακριβά στοιχεία, όπως τα συστατικά ή το χαρακτηριστικό άρωμα, και μετά να την επανασυσκευάσουμε για ένα φθηνότερο προϊόν. Τα μεγάλα beauty brands παίρνουν συχνά μια φόρμουλα από μια μάρκα που τα πάει πολύ καλά, και απλώς τη διακοσμούν και την επανασυσκευάζουν για μια άλλη μάρκα».

Η De Lemos χρησιμοποιεί την αναλογία του κέικ. «Αν έχετε ένα red velvet cake και αρέσει σε όλους, αλλά μια συγκεκριμένη εταιρεία το φτιάχνει με κρέμα frosting, τότε αυτό το frosting είναι η υπογραφή αυτής της μάρκας», εξηγεί. «Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε αυτή τη βάση για κέικ, να την φτιάξετε φθηνότερα και έχει εξίσου καλή γεύση.»

Jenny.Gr
Pexels

Μια «κομψή» φόρμουλα

Αυτό που πληρώνετε σε ένα πιο ακριβό προϊόν, ωστόσο, είναι αυτό που η de Lemos αναφέρει ως την «κομψότητα» της φόρμουλας. «Αν πάτε σε ένα σούπερ μάρκετ και αγοράσετε μια ενυδατική κρέμα χωρίς διμεθικόνη, θα παρατηρήσετε ότι είναι εξαιρετικά κολλώδες». Σημειώνει ότι οι σιλικόνες όπως η διμεθικόνη και τα συστατικά που αντανακλούν το φως όπως το ταλκ δεν συνεισφέρουν πραγματικά τίποτα στο δέρμα, εκτός από μια πιο λεία εφαρμογή.

Οι ακριβότερες επωνυμίες περιποίησης της επιδερμίδας περιλαμβάνουν συχνά το δικό τους ιδιόκτητο μείγμα συστατικών στα προϊόντα τους, τα οποία συνήθως προέρχονται από έρευνες χρόνων. Με άλλα λόγια, δεν θα τα βρείτε στους διαδρόμους του φαρμακείου σας.

Jenny.Gr
Pexels

Είναι εκείνα τα συστατικά που μπορούν πραγματικά να έχουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα στο δέρμα σας. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, επειδή είναι ιδιόκτητα μείγματα, οι επωνυμίες δεν χρειάζεται να αποκαλύπτουν ποια ακριβώς είναι.

Στο τέλος της ημέρας, λέει η de Lemos, υπάρχει μόνο ένας πραγματικός τρόπος για να προσδιορίσετε εάν ένα ακριβό προϊόν αξίζει το κόστος:

«Για μένα, ως καταναλώτρια, αναζητώ αποδείξεις ότι ένα προϊόν λειτουργεί. Αν κοιτάξω μια μάρκα όπως η La Prairie, η Chanel ή η SkinCeuticals που στην πραγματικότητα καταβάλλει προσπάθεια για τη δημιουργία κλινικών δοκιμών και μου δείχνει αποδείξεις ότι το προϊόν τους λειτουργεί πραγματικά, τότε τουλάχιστον ξέρω ότι αγοράζω κάτι που έβαλε η εταιρεία χρήματα για την απόδειξη». Επομένως, πριν επενδύσετε σε ένα υπερπολυτελές προϊόν, αφιερώστε χρόνο για να κάνετε την έρευνά σας. Συνήθως, μια ποιοτική μάρκα θα είναι έτοιμη και πρόθυμη να αποδείξει ότι τα προϊόντα της λειτουργούν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.