ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πρωινό skincare: Κάντε τα βήματα με τη σωστή σειρά


Ελένη Τσούτση

3 Απριλίου 2023

Πρωινό skincare: Κάντε τα βήματα με τη σωστή σειρά
Instagram/ @clickmyworld
Αφιερώστε μερικά λεπτά από τον ύπνο σας (όσο δύσκολο και αν είναι) και κάντε το πρωινό σας skincare

Μπορεί οι περισσότερες να πιστεύουν ότι η βραδινή ρουτίνα είναι πιο σημαντική από τη πρωινή αλλά αυτό δεν ισχύει. Για να αποκτήσετε ή να διατηρήσετε μια νεανική και λαμπερή επιδερμίδα δεν έχετε παρά να επενδύσετε σε μία καλή ρουτίνα τόσο το βράδυ όσο όμως και το πρωί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι skincare gurus πως το πρωί το δέρμα έχει μεγάλη ανάγκη από έναν σωστό καθαρισμό αλλά και από ενυδάτωση ώστε να ανταπεξέλθει μέσα στην ημέρα.

Αφιερώστε, λοιπόν, μερικά λεπτά από τον ύπνο σας (όσο δύσκολο και αν είναι) και κάντε την πρωινή ρουτίνα ομορφιάς το δώρο που έχει ανάγκη το πρόσωπό σας. Μην ξεχνάτε ότι αυτά τα λίγα λεπτά θα φτιάξουν και τη διάθεσή σας!

Ποια είναι τα βήματα για το πρωινό skincare;

Καθαρισμός

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα, είναι ο καθαρισμός, καθώς μόνο ένα καθαρό πρόσωπο είναι έτοιμο να υποδεχτεί καλύτερα όλα τα συστατικά των προϊόντων.

Τόνωση

Δεν είναι απαραίτητο, αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε toner, το δέρμα σας θα νιώσει μια αναζωογόνηση, ενώ θα ανακτήσει το pH μετά τον καθαρισμό.

Ενυδάτωση

Σειρά έχει το serum, το οποίο θα αγκαλιάσει με την ανάλαφρη υφή του το πρόσωπό σας και θα του χαρίσει τα ενεργά συστατικά του. Όσο η επιδερμίδα σας παραμένει ελαφρώς νωπή, εφαρμόστε την κρέμα ημέρας ώστε να είναι ενυδατωμένη για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Ολοκληρώνετε την ενυδάτωση με την εφαρμογή μιας κρέμας ματιών.

Αντηλιακή προστασία

Αν η ενυδατική κρέμα ημέρας σας δεν έχει δείκτη προστασίας τότε χρειάζεστε και ένα τελευταίο βήμα πριν ολοκληρώσετε την ρουτίνα σας, και αυτό είναι το αντηλιακό. Ο ήλιος αρχίζει και γίνεται ολοένα και πιο καυτός με ακόμα πιο βλαβερές ακτίνες σχετικά με τα προηγούμενα χρόνια. Το αντηλιακό λοιπόν, είναι πρωτίστης σημασίας και απαραίτητο καλλυντικό όλο τον χρόνο.

Δείτε στην παρακάτω gallery: Tα 7 αντηλιακά πόλης που μπορείς να επενδύσεις τώρα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.