ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Γιατί το ξεκαθάρισμα των skincare προϊόντων είναι το κλειδί για λαμπερή επιδερμίδα;


Ελένη Τσούτση

19 Ιουνίου 2023

Γιατί το ξεκαθάρισμα των skincare προϊόντων είναι το κλειδί για λαμπερή επιδερμίδα;
Instagram/@ Vittoria Ceretti
Το “less is more” είναι το μυστικό για την περιποίηση της επιδερμίδας

«Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν λάθος προϊόντα, άλλαζαν συνεχώς τη ρουτίνα τους και συχνά έκαναν υπερβολική απολέπιση». Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που η επιδερμίδα δεν δείχνει υγιής και λαμπερή, επισημαίνει η Anita Sturnham στην British Vogue. Θα λέγαμε ότι είναι η Marie Kondo του skincare και αξίζει να ακούσουμε τις συμβουλές της και να τις εφαρμόσουμε.

Ξεκαθάρισε τα skincare προϊόντα

Αν αγαπάς το skincare, το πιθανότερο είναι ότι έχεις μια μεγάλη συλλογή προϊόντων αλλά μερικές φορές αισθάνεσαι ότι είναι ένα χάος τόσο στο μυαλό σου όσο και στο νεσεσέρ σου. Μήπως ήρθε ή ώρα να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα; Για το πρωί και για το βράδυ, θα χρειαστείς ένα καθαριστικό, ένα toner, έναν ορό και μια ενυδατική κρέμα. Ένα έξυπνο κόλπο είναι να επενδύσεις σε ορούς και ενυδατικές κρέμες που έχουν σχεδιαστεί και για χρήση γύρω από τα μάτια, ώστε να μην χρειάζεται να συγκεντρώνεις πολλά προϊόντα.

Αναβάθμισε τον ορό που χρησιμοποιείς

Τα serums παίζουν καθοριστικό ρόλο στην περιποίηση της επιδερμίδας και πλέον μπορείς να βρεις στην αγορά μια ποικιλία ορών που καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Είναι σημαντικό να επενδύσεις σε έναν ορό για το πρωί και έναν για το βράδυ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανάγκες της επιδερμίδας διαφοροποιούνται από την αρχή της ημέρας μέχρι το τέλος της.

Το πρωί, το δέρμα θέλει θρεπτικά συστατικά που θα υποστηρίξουν τον επιδερμικό φραγμό, όπως υαλουρονικό οξύ και σκουαλάνιο, καθώς και αντιοξειδωτικά όπως νιασιναμίδη και βιταμίνη C για να το προστατεύσουν από στρεσογόνους παράγοντες, ακτίνες UV, μπλε φως και ρύπανση. Το βράδυ, από την άλλη πλευρά, ο επιδερμικός φραγμός γίνεται πιο ευάλωτος στην απώλεια υγρασίας, ενώ οι σμηγματογόνοι αδένες επιβραδύνονται.

Jenny.Gr
Pexels

Μην υποτιμάς τη δύναμη ενός καθαριστικού

Ο σωστός καθαρισμός είναι απαραίτητος αν θέλεις ένα όμορφο δέρμα. Ο τύπος του καθαριστικού που χρησιμοποιείς θα κάνει τη διαφορά. Αν το δέρμα σου είναι κανονικό, μπορείς να επιλέξεις ελεύθερα ανάμεσα σε ένα απαλό gel καθαρισμού ή ένα γαλάκτωμα. Αν είναι ξηρό, η καλύτερη επιλογή όλων, είναι συνήθως, το γαλάκτωμα. Σε ένα λιπαρό δέρμα, γενικότερα, μπορούν να εφαρμοστούν όλα τα παραπάνω, ωστόσο, και τα micellaire waters αποτελούν μία ασφαλή και αποτελεσματική επιλογή -στην πραγματικότητα, για τις περισσότερες επιδερμίδες.

Δώσε προσοχή στις ετικέτες

Αντιμετώπισε την περιποίηση της επιδερμίδας όπως συμπεριφέρεσαι στο φαγητό σου και πάντα να διαβάζεις τα συστατικά. Πρέπει να καταλάβεις τι εφαρμόζεις στο δέρμα σου και γιατί. Τα καθαριστικά σου πρέπει να είναι απαλλαγμένα από θειικά άλατα, αρώματα και parabens, ενώ τα toners θα πρέπει να έχουν βάση το νερό και όχι το αλκοόλ.

Jenny.Gr
Pexels

Δώσε χρόνο στα προϊόντα να δουλέψουν
Καλό είναι να χρησιμοποιείς τα προϊόντα για τουλάχιστον έξι εβδομάδες ώστε να δεις αποτελέσματα. Να θυμάσαι ότι το ταξίδι προς ένα υγιές, λαμπερό δέρμα απαιτεί υπομονή!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.