ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αν βάζεις αντηλιακό αλλά καίγεσαι, υπάρχει λόγος


JTeam

27 Ιουλίου 2023

Αν βάζεις αντηλιακό αλλά καίγεσαι, υπάρχει λόγος
pexels
Μερικά "hacks" το κάνουν λιγότερο αποτελεσματικό στην εφαρμογή του

Η καθημερινή χρήση SPF είναι αδιαπραγμάτευτη και οι ειδικοί συμφωνούν ότι πρέπει να το εφαρμόζουμε καθημερινά όλο τον χρόνο για να προστατεύει το δέρμα μας από τις ακτίνες UVA και UVB. Εκτός από την καθημερινή προστασία μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος αλλά και την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης. Μπορούμε να αποτρέψουμε έως και 80 τοις εκατό τη γήρανση του δέρματος χρησιμοποιώντας καθημερινά αντηλιακό σωστά, όλο το χρόνο, λένε οι ειδικοί, καά πόσο όμως, το φοράμε σωστά;

Πολλοί δερματολόγοι λένε ότι δεν τα πάμε και τόσο καλά στην εφαρμογή. Πολλές φορές υπερβάλλουμε με την ποσότητα και ξεχνάμε να εφαρμόσουμε προϊόν κάτω από τη γραμμή του σαγονιού αλλά μήπως κάνουμε και κάποια λάθη κατά τη φύλαξή του; Πάμε να δούμε τα βασικότερα που κάνουμε και μειώνουν (επικίνδυνα) την αποτελεσματικότητα του αντηλιακού.

Μήπως κάνεις κι εσύ, κάτι από τα παρακάτω με το αντηλιακό σου;

Το αφήνεις σε αμάξι που «βράζει»

Δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ, να ξεχνάς το αντηλιακό μέσα σε ένα αμάξι που έχει ζεσταθεί υπερβολικά από ακραίες θερμοκρασίες γιατί αλλοιώνονται τα συστατικά του. Θα γίνει εντελώς αναποτελεσματικό στην εφαρμογή, πολύ πριν την ημερομηνία λήξης του. Αν πρέπει αναγκαστικά να το αφήσεις εκεί, καλό είναι να το τοποθετήσεις σε ψυγειάκι.

Jenny.Gr
pexels

Το βάζεις σε παγοθήκη

Ξέρουμε ότι νιώθεις μεγάλη δροσιά αν βάζεις το αντηλιακό, βγάζοντάς το κατευθείαν από μια παγοθήκη αλλά αυτό το κόλπο αφαιρεί μεγάλο μέρος από τα συστατικά του αφού τα διαχωρίζει οπότε καλό είναι να μην το υιοθετείς.

Το μεταφέρεις σε άλλο μπουκάλι

Μπορεί να νομίζεις ότι τοποθετώντας το αντηλιακό σου, σε άλλο δοχείο δεν προκαλεί ζημιά στην ποιότητά του αλλά σύμφωνα με τη χημικό, Άβα Πέρκινς, τα διαφορετικά μπουκάλια επηρεάζουν την υφή και την κάλυψη των αντηλιακών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.