ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

4 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στο skincare


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

6 Νοεμβρίου 2023

4 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στο skincare
Κάνεις κάποιο από αυτά τα λάθη που θα μπορούσαν να θέσουν το δέρμα σου σε κίνδυνο;

Ένα από τα κορυφαία λάθη στην περιποίηση της επιδερμίδας είναι να βασίζεσαι σε «εύχρηστα hacks», όπως η χρήση οδοντόκρεμας για να εξαφανίσεις ένα σπυράκι που εφανίστηκε τελευταία στιγμή, λίγο πριν την παρουσία σου σε ένα σημαντικό ραντεβού ή ένα λαμπερό event. Δυστυχώς, είμαστε όλες ένοχοι που επιλέξαμε, κάποια στιγμή, αυτές τις γρήγορες λύσεις που μπορούν να προκαλέσουν πραγματική καταστροφή στο δέρμα μας.

Τα 4 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στο skincare

Χημικά peeling στο σπίτι

Τα χημικά peeling, ειδικά αυτά που περιέχουν 20-35% γλυκολικό οξύ ή TCA (τριχλωροξικό οξύ), δεν πρέπει να γίνονται στο σπίτι. Υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να κατέληξεις με πολλαπλά εγκαύματα που οδηγούν σε υπερμελάγχρωση.

Να θυμάσαι ότι τα χημικά pelling περιέχουν οξέα υψηλής συγκέντρωσης και λειτουργούν μέσω της ελεγχόμενης καταστροφής των ιστών. Απαιτούν προσεκτική προετοιμασία του δέρματος και ολοκληρωμένη φροντίδα μετά τη θεραπεία.

Microneedling του δέρματος

Με την ευκολία πρόσβασης σε dermo-rollers και άλλες συσκευές στο διαδίκτυο, έχει γίνει πολύ εύκολο να εξασκηθεί κανείς στο microneedling στο σπίτι. Ωστόσο, για να λειτουργήσει αυτό, πρέπει να πετύχει το σωστό βάθος διείσδυσης στο δέρματος, κάτι που είναι αδύνατο να γίνει στο σπίτι και χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση. Το βάθος ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή του προσώπου. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείς τις ίδιες βελόνες επανειλημμένα, κινδυνεύεις να προκαλέσεις μόλυνση. Επομένως, είναι καλύτερο να αφήσεις τον δερματολόγο σου να εκτελέσει αυτή τη διαδικασία σωστά.

Jenny.Gr

Οδοντόκρεμα στα σπυράκια

Η οδοντόκρεμα περιέχει συχνά συστατικά όπως η μενθόλη, που μπορεί να μειώσει προσωρινά την ερυθρότητα και τη φλεγμονή. Αλλά τα σπυράκια θα επιστρέψουν! Επιπλέον, η οδοντόκρεμα στεγνώνει το δέρμα, παρεμποδίζει την επούλωση και μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση μαύρων κηλίδων μετά την επούλωση του σπυριού. Προορίζεται αποκλειστικά για τα δόντια και η εφαρμογή του σε ευαίσθητες περιοχές όπως ένα σπυράκι μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα. Αντ 'αυτού, χρησιμοποίησε έναν ορό σαλικυλικού οξέος που μπορεί να κάνει θαύματα σε κάποια πιθανή εξάρση ακμής.

Jenny.Gr

Χυμός εσπεριδοειδών ή αιθέρια έλαια για λάμψη

Ενώ γνωρίζουμε ότι το λεμόνι και οποιοδήποτε άλλο εσπεριδοειδές έχει απαλυντικές ιδιότητες, ο χυμός λεμονιού και το αιθέριο έλαιό του έχουν φωτοτοξικές ιδιότητες που μπορούν να προκαλέσουν γρήγορο αποχρωματισμό, ερυθρότητα και ερεθισμός του δέρματος. Περιέχει ενώσεις όπως φουροκουμαρίνη, λιμονένιο, κιτράλη ή κιτρονελλάλη, που είναι γνωστά αλλεργιογόνα και ευαισθητοποιητικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.