ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

3 λάθη που δεν πρέπει να αποφεύγεις, όταν η ακμή σου είναι σε έξαρση


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

31 Ιανουαρίου 2024

3 λάθη που δεν πρέπει να αποφεύγεις, όταν η ακμή σου είναι σε έξαρση
IG @gigihadid
Αποφεύγοντας μερικά λάθη στη φροντίδα της επιδερμίδας σου, μέρα με τη μέρα θα δείχνει πιο υγιής και πιο όμορφη

Όταν ξυπνάς πρωί και αντικρίζεις στον καθρέφτη το πρόσωπό σου «φουντωμένο» από σπυράκια, τότε αναπόφευκτα μπαίνεις σε μια διαδικασία σκέψεων σχετικά με το τι πάει λάθος στη φροντίδα της επιδερμίδας σου. Φταίει για αυτή την έξαρση ακμής κάποια καλλυντική σύνθεση που χρησιμοποιείς ή ο κύριος ένοχος είναι «κρύβεται» κάπου αλλού;
Σε πολλές περιπτώσεις, είναι ένας συνδυασμός παραγόντων και εσφαλμένων κινήσεων φροντίδας. Για να διασφαλίσεις ότι από την πλευρά σου κάνεις το καλύτερο δυνατό για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας σου, εντόπισε τα 6 don’ts στην περιποίηση δέρματος που πρέπει να αποφεύγεις.

Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις

Μην πιέζεις τα σπυράκια

Όταν επιλέγεις να πιέσεις ένα σπυράκι, αυξάνεις τις πιθανότητες εξάπλωσης της φλεγμονής. Παράλληλα, «επιτρέπεις» να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα σου βακτήρια που ενδεχομένως προκαλέσουν επιπρόσθετη μόλυνση. Ένα ακόμα ενδεχόμενο από την πίεση ενός σπυριού είναι να δημιουργηθεί μια τόσο επίπονη πληγή που στο τέλος θα αφήσει ουλή στο δέρμα.

Μην χρησιμοποιείς υπερβολικά συστατικά απολέπισης

Όταν πρόκειται για έξαρση, η υιοθέτηση μιας προσέγγισης πλουραρισμού μπορεί να φαίνεται ως το καλύτερο σχέδιο δράσης. Επωφελήσου από τα συστατικά απολέπισης που στοχεύουν στην ακμή, όπως το σαλικυλικό οξύ και το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, αλλά δείξε εγκράτεια και χρησιμοποίησέ τα με φειδώ.

Μην παραλείπεις την ενυδατική κρέμα

Τα άτομα με λιπαρό δέρμα μπορεί να αισθάνονται ότι πρέπει να αποφύγουν εντελώς τη χρήση ενυδατικής κρέμας, αλλά αυτό μπορεί επίσης να επιδεινώσει την ακμή. Στην πραγματικότητα, η έλλειψη υγρασίας στην επιφάνεια του δέρματος μπορεί να προκαλέσει το σώμα να παράγει περισσότερο σμήγμα για να αναπληρώσει κατά κάποιον τρόπο αυτό που του λείπει. Έτσι καταπονείται η επιδερμίδα, γίνεται ξηρή, ξεφλουδισμένη και κόκκινη ενώ εξακολουθεί να έχει πλεονασμό σμήγματος στη επιφάνειά της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.