ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Matcha: To ρόφημα που ενισχύει εκπληκτικά τη λάμψη του δέρματος και των μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

22 Φεβρουαρίου 2024

Matcha: To ρόφημα που ενισχύει εκπληκτικά τη λάμψη του δέρματος και των μαλλιών
IG @alyssalynch
Το τσάι matcha αποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους αξίζει να μπει στην πρωινή σου ρουτίνα ομορφιάς

Στο Tiktok, influencers και δημιουργοί περιεχομένου αποκαλύπτουν συνεχώς πως έχουν ανταλλάξει τον πρωινό καφέ τους με το τσάι matcha. Ενώ, πολλοί celebrities αλλά και διάσημα μοντέλα λανσάρουν wellness brand βασισμένα σε αυτό το συστατικό.

Οι ιδιότητες του matcha tea

Το τσάι matcha περιέχει καφεΐνη, ως εκ τούτου έχει την ικανότητα να ενισχύει την ενέργεια, χωρίς να δημιουργεί απότωμη πτώση ενέργειας όπως συμβαίνει με τον καφέ. Περιέχει επίσης L-Theanine, ένα φυσικό χαλαρωτικό που βρίσκεται επίσης στο τσάι. Ως bonus, το ματσά έχει πολλές ιδιότητες που δυναμώνουν και υποστηρίζουν το σώμα, παρέχοντας ζωτικά θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη, ενώ παράλληλα αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας. Ποια είναι όμως τα πραγματικά του οφέλη σε θέματα ομορφιάς;

Τα 6 beauty benefits του matcha

Eνισχύει την ανάπτυξη και τη λάμψη των μαλλιών

Τα αντιοξειδωτικά του matcha προάγουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής, μειώνουν την τριχόπτωση και προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Οι βιταμίνες και οι κατεχίνες στο matcha κάνουν τα μαλλιά πιο στιλπνά και λαμπερά.

Εξασφαλίζει καθαρό και λαμπερό δέρμα

Οι αποτοξινωτικές ιδιότητες του matcha συμβάλλουν σε ένα πιο καθαρό δέρμα, μειώνοντας την ακμή και τη φλεγμονή. Τα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού δίνουν μια φυσική, υγιή λάμψη στα μαλλιά και το δέρμα.

Έχει αντιγηραντική δράση

Το τσάι matcha είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα κατεχίνες, που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να επιταχύνουν τη γήρανση καταστρέφοντας τα κύτταρα του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά στο matcha μπορούν επομένως να βοηθήσουν στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Jenny.Gr
IG @alyssalynch

Έχει οξυγονωτική δράση

Η χλωροφύλλη που περιέχεται στο matcha του δίνει ένα ζωντανό πράσινο χρώμα και βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος. Η χλωροφύλλη έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του δέρματος, προάγοντας μια πιο υγιή και καθαρή επιδερμίδα.

Ενισχύει την ενυδάτωση

Το matcha είναι μια εξαιρετική πηγή ενυδάτωσης, η οποία είναι απαραίτητη για την απαλλαγή των τοξινών από το σώμα και τη διατήρηση υγιούς δέρματος και μαλλιών.

Προλαμβάνει την εμφάνιση λευκών μαλλιών

Τα αντιοξειδωτικά στο matcha μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης των μαλλιών, καταπολεμώντας το οξειδωτικό στρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.