ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Κυστική ακμή: Πώς αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

2 Μαρτίου 2024

Κυστική ακμή: Πώς αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά
IG @emilydidonato
Τι είναι και όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την αντιμετώπισή της

Η κυστική ακμή ή αλλιώς η φλεγμονώδης ακμή αποτελεί τη σοβαρότερη μορφή της κοινής ακμής. Χαρακτηρίζεται από φαγέσωρες (κλειστούς ή ανοικτούς, δηλαδή μαύρα στίγματα), βλατίδες, βλατιδοφλυκταινίδια, φλυκταινίδια, οζίδια (σπυράκια), αλλά κυρίως από επώδυνες κύστες και κατά συνέπεια ουλές.

Κυστική ακμή: Τι είναι και ποια η διαφορά από την κοινή ακμή;

Η κοινή ακμή είναι νόσος της τριχοσμηγματογόνου μονάδας. Η κυστική ακμή εντοπίζεται πιο έντονα στο πρόσωπο, ενώ λιγότερο συχνά βλέπουμε κυστική ακμή στο στήθος, στο στέρνο, στους ώμους και την πλάτη. Προσβάλλει και τα δυο φύλα, ενώ συνήθως εμφανίζεται κυρίως κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Η ακμή μπορεί να υποχωρήσει αυτόματα μετά την εφηβεία, όμως στο μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών, η ακμή επιμένει και μετά την ηλικία των 25 ετών.

Που οφείλεται η κυστική ακμή;

Η κληρονομικότητα, οι ορμονικές διαταραχές, αλλά και η προδιάθεση του οργανισμού αποτελούν βασικοί παράγοντες εμφάνισης της κυστικής ακμής.

Jenny.Gr
IG @emilydidonato

Πως αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η κυστική ακμή;

Ο δερματολόγος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυστικής ακμής. Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή για το σπίτι με χάπια και δερμοκαλλυντικά προϊόντα και συνδυάζεται με εξειδικευμένες θεραπείες στο ιατρείο.

Σκοπός της θεραπείας είναι η μείωση της σμηγματόρροιας, η μείωση του βακτηριδιακού πληθυσμού και συγχρόνως η μείωση της φλεγμονής. Η αντιμετώπιση της κυστικής ακμής χρειάζεται συνέπεια στις οδηγίες που δίνει ο δερματολόγος και αρκετή υπομονή καθώς η οριστική λύση του προβλήματος ενδεχομένως έχει μεγάλη διάρκεια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.