ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Έλαιο καρύδας: Πότε και πώς να το χρησιμοποιείς ως ενυδατική κρέμα σε πρόσωπο και σώμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

31 Μαρτίου 2024

 Έλαιο καρύδας: Πότε και πώς να το χρησιμοποιείς ως ενυδατική κρέμα σε πρόσωπο και σώμα
IG @hoskelsa
Το έλαιο καρύδας χαρίζει ελαστικότητα και λάμψη στο δέρμα

Το έλαιο καρύδας είναι ένα εκπληκτικό φυσικό έλαιο που αποδεικνύεται ελιξίριο ομορφιάς για το δέρμα. Είναι πλούσιο σε λαυρικό οξύ, μυριστικό οξύ, παλμιτικό οξύ και κορεσμένα λιπαρά οξέα, τα οποία παρέχουν αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Υπάρχουν επίσης ενώσεις όπως σκουαλάνιο, φυτοστερόλες, τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε) και φωσφολιπίδια στη σύνθεσή του.

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

Τα οφέλη του ελαίου καρύδας για το δέρμα

Είναι αντιβακτηριακό: Το λαυρικό οξύ που βρίσκεται στο λάδι καρύδας του προσθέτει αντιμικροβιακές ιδιότητες για να σκοτώνει τα βακτήρια στο δέρμα και να μειώνει τη φλεγμονή.

Απολεπίζει: Το λάδι καρύδας βοηθά επίσης στην απολέπιση του εξωτερικού στρώματος των νεκρών κυττάρων του δέρματος, κάνοντας το δέρμα πιο λείο

Λειτουργεί ως ντεμακιγιάζ: Το λάδι καρύδας είναι επίσης ένας εξαιρετικός και αποτελεσματικός τρόπος για να απομακρύνουμε το μακιγιάζ μετά από μια κουραστική μέρα.

Γεμίζει το δέρμα: Ένα υψηλής ποιότητας έλαιο καρύδας μπορεί να εφαρμοστεί ως μια υπέροχη φυσική «αντιγηραντική» ενυδατική κρέμα όταν εφαρμόζεται τοπικά».

Μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών: Όταν απορροφάται από το δέρμα και τους συνδετικούς ιστούς, το λάδι καρύδας βοηθά στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων βοηθώντας να διατηρηθούν οι συνδετικοί ιστοί δυνατοί και ελαστικοί.

Κλειδώνει την υγρασία: Το λάδι καρύδας μειώνει σημαντικά τα επίπεδα επιδερμικής απώλειας νερού και αυξάνει τα επίπεδα λιπιδίων στην επιφάνεια του δέρματος.

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

Πώς να χρησιμοποιήσεις το λάδι καρύδας

Αν θέλεις να βελτιώσεις τη ρουτίνα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σου με φυσικό τρόπο, επίλεξε το λάδι καρύδας για χρήση στο πρόσωπο ή το σώμα. Το μυστικό βρίσκεται στην ποιότητα του ελαίου που θα χρησιμοποιήσεις. Για να είναι ασφαλής η χρήση του και να αποφύγεις ανεπιθύμητους ερεθισμούς προτίμησε μια καθαρή σύνθεση που έχει υποστεί επεξεργασία ψυχρής έκθλιψης και είναι σε υγρή μορφή.

Για να χρησιμοποιήσεις το έλαιο καρύδας ως ντεμακιγιάζ, απλώς τρίψε το στις παλάμες σου για να ζεσταθεί και να ρευστοποιηθεί και μετά ξεκίνα να κάνεις μασάζ στο δέρμα σου, διαλύοντας αργά το μακιγιάζ.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.