ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Υπερμελάγχρωση: Οι καλύτερες θεραπείες για την αντιμετώπισή της


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

1 Απριλίου 2024

Υπερμελάγχρωση: Οι καλύτερες θεραπείες για την αντιμετώπισή της
IG @romeestrijd
Ο συνδυασμός συστατικών αποδίδει τα καλύτερα αποτελέσματα

Η υπερμελάγχρωση είναι μία από τις πιο κοινές δερματικές ανησυχίες. Όμως, είναι επίσης γνωστό ότι είναι μία από τις πιο δύσκολες στην θεραπεία τους και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Λόγω της δυσκολίας που σχετίζεται με την εύρεση αποτελεσματικών λύσεων στο σπίτι, η εξάλειψη των σκούρων κηλίδων για χρόνια γινόταν αποκλειστικά με δερματολογικές θεραπείες (laser και χημικά peeling) ειδικά για τις πιο σκούρες αποχρώσεις δέρματος. Αλλά τώρα, αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει. Οι νέες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η βιομηχανία της ομορφιάς είναι αφιερωμένες στην εξασθένιση των σκούρων κηλίδων και τον αποχρωματισμό τους.

Jenny.Gr
IG @romeestrijd

Τι είναι η υπερμελάγχρωση;

Η υπερμελάγχρωση είναι ένας γενικός όρος που περιγράφει έναν αριθμό διαφορετικών τύπων αποχρωματισμού του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της μεταφλεγμονώδους μελάγχρωσης (ουλές ακμής), των κηλίδων από τον ήλιο και του μελάσματος. Εμφανίζεται όταν τα μελανοκύτταρα στο δέρμα σας (τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για τη χρωστική ουσία) υπερδράσουν και απελευθερώνουν επιπλέον μελανίνη, κάτι που μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα ορισμένων παραγόντων, όπως η έκθεση στον ήλιο, οι ορμόνες και η φλεγμονή.

Ενώ κάθε άνθρωπος μπορεί να εμφανίσει υπερμελάγχρωση, τείνει να είναι πιο συνηθισμένος για όσους έχουν πιο σκούρους τόνους δέρματος, επειδή τα μελανοκύτταρα είναι πιο ευαίσθητα σε διάφορους ερεθισμούς. Εάν υπάρχει περίσσεια μελανίνης, δημιουργείται το ιδανικό περιβάλλον για την εμφάνιση κηλίδων.

Jenny.Gr
IG @romeestrijd

Πώς αντιμετωπίζεται η υπερμελάγχρωση

Αν κι έχει αποδειχτεί ότι υπάρχουν συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην υπερμελάγχρωση, κανένα δεν είναι 100% αποτελεσματικό (εκτός από το αντηλιακό, το οποίο μπορεί να το αποτρέψει την εμφάνισή της).

Για παράδειγμα η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στη λεύκανση, θα πρέπει ωστόσο να συνδυαστεί με άλλα συστατικά όπως το κοτζικό οξύ και η νιασιναμίδη, για μέγιστα αποτελέσματα στον αποχρωματισμό.

Η ρετινόλη είναι επίσης κατάλληλη για τη θεραπεία της υπερμελάγχρωσης. Αυξάνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης σημαδιών και κηλίδων. Ωστόσο, είναι ευρέως γνωστό ότι μπορεί να κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο περαιτέρω υπερμελάγχρωσης που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.