Οι τροφές που διεγείρουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα
Αλεξάνδρα Τρύφωνος
13 Απριλίου 2024

Το υπέροχο δέρμα ξεκινά από μέσα. Αυτό σημαίνει ότι η πρόσληψη των κατάλληλων βιταμινών και μετάλλων στη διατροφή είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τονώσεις την επιδερμίδα σου. Στον κατάλογο των βιταμινών, πρώτη στη λίστα βρίσκεται η βιταμίνη C.
Η βιταμίνη C βοηθά στην τόνωση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου του σώματος - και το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι υπεύθυνα για τη σφριγηλότητα και τη λεία υφή της επιδερμίδας. . Είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, προάγει την υγεία του δέρματος κι ενισχύει το ανοσοποιητικό. Η βιταμίνη C βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, αλλά σε κάποια φρούτα και λαχανικά υπάρχει σε αφθονία. Ποια να επιλέξεις;

- Ντομάτες
- Αβοκάντο
- Ασπράδια αυγών
- Μύρτιλλα
- Πεπόνια
- Ακτινίδια
- Πορτοκάλια
- Πιπεριές
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.
Διαβάζονται Τώρα
- Ένας επίπονος κύκλος ολοκληρώνεται γι’ αυτά τα 3 ζώδια μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου
- Είσαι single; 5 λόγοι που πρέπει να χαίρεσαι γι’ αυτό, σύμφωνα με την επιστήμη
- Η Ιαπωνία δεν σταματά να μας εκπλήσσει: Δημιούργησε χώρους κλάματος, όπου άνδρες βλέπουν ταινίες μαζί σου και σκουπίζουν ακόμα και τα δάκρυά σου