Οι τροφές που διεγείρουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα
Αλεξάνδρα Τρύφωνος
13 Απριλίου 2024
![Οι τροφές που διεγείρουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα](/sites/default/files/public/styles/article_1025x1025/public/2024-04/skin%20%2813%29.jpg?itok=AqQCjHsr)
Το υπέροχο δέρμα ξεκινά από μέσα. Αυτό σημαίνει ότι η πρόσληψη των κατάλληλων βιταμινών και μετάλλων στη διατροφή είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τονώσεις την επιδερμίδα σου. Στον κατάλογο των βιταμινών, πρώτη στη λίστα βρίσκεται η βιταμίνη C.
Η βιταμίνη C βοηθά στην τόνωση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου του σώματος - και το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι υπεύθυνα για τη σφριγηλότητα και τη λεία υφή της επιδερμίδας. . Είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, προάγει την υγεία του δέρματος κι ενισχύει το ανοσοποιητικό. Η βιταμίνη C βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, αλλά σε κάποια φρούτα και λαχανικά υπάρχει σε αφθονία. Ποια να επιλέξεις;
![Jenny.Gr](/sites/default/files/public/styles/editor_scale/public/2024-04/Snapinsta.app_317024912_812200159869760_5083997296723702795_n_1080.jpg?itok=MzDs0Cmu)
- Ντομάτες
- Αβοκάντο
- Ασπράδια αυγών
- Μύρτιλλα
- Πεπόνια
- Ακτινίδια
- Πορτοκάλια
- Πιπεριές
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.