ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Έλαιο καρύδας: Αποδεικνύεται «πολύτιμο» για την ομορφιά της ξηρής επιδερμίδας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

11 Απριλίου 2024

Έλαιο καρύδας: Αποδεικνύεται «πολύτιμο» για την ομορφιά της ξηρής επιδερμίδας
Πλούσιο σε λιπαρά οξέα ενυδατώνει και προσφέρει θρέψη στο ξηρό δέρμα

Όταν το δέρμα μας, σε πρόσωπο ή σώμα, έρχεται αντιμέτωπο με την ξηρότητα είναι σχεδόν βέβαιο ότι ότι το τελευταίο συστατικό που θα σκεφτούμε να του εφαρμόσουμε για να το καταπραύνουμε και να το αναζωογονήσουμε είναι το έλαιο καρύδας. Ίσως όμως τώρα έχει έρθει η στιγμή να αναθεωρήσουμε.

Το λάδι καρύδας είναι γνωστό για τα πολλαπλά οφέλη του για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας. Ως φυσικό μαλακτικό και ενυδατικό συστατικό, είναι επίσης πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό με μερικά από τα αγαπημένα μας προϊόντα περιποίησης.

Οι λόγοι που θα μας πείσουν να το εφαρμόσουμε στο ξηρό δέρμα

Παρέχει ενυδάτωση και κλειδώνει την υγρασία

Ένας από τους κύριους λόγους για να χρησιμοποιήσουμε έλαιο καρύδας στο δέρμα μας είναι να προσθέσουμε υγρασία. Είναι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα, πλούσια σε λιπαρά οξέα και έχει μαλακτικές ιδιότητες που καταπραΰνουν το ξηρό δέρμα και κλειδώνουν την υγρασία.

Διαλύει το μακιγιάζ

Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια ως προιόν ντεμακιγιάζ, ακόμη και γύρω από τα μάτια. Διαλύει αμέσως το μακιγιάζ και το απομακρύνει από την επιδερμίδα.

Καταπολεμά τα βακτήρια

Το λάδι καρύδας περιέχει επίσης λαυρικό οξύ, το οποίο έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Το λαυρικό οξύ θεωρείται επίσης ότι είναι αντιμικροβιακό, επομένως μπορεί να μειώσει τα επίπεδα βακτηρίων που προκαλούν ακμή στο δέρμα και να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής.

Προστατεύει και ενισχύει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού

Το λάδι καρύδας είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τους περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες. Μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση και στην πρόληψη της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες που προέρχονται από τις ακτίνες UV και τη ρύπανση. Αυτό βοηθά επίσης το δέρμα να καταπολεμήσει τις πρόωρες λεπτές γραμμές και άλλα σημάδια γήρανσης.

Συμπληρώνει τα αιθέρια έλαια

Το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται συνήθως ως έλαιο μεταφοράς αιθέριων ελαίων. Τα αιθέρια έλαια πρέπει να αραιωθούν πριν εφαρμοστούν στο δέρμα – η προσθήκη ελαίου καρύδας θα βοηθήσει στην προστασία του δέρματος ενώ θα αποκομίσει όλα τα οφέλη από οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.