ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αυτή είναι η ιδανική ρουτίνα περιποίησης για το λιπαρό δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

15 Μαΐου 2024

Αυτή είναι η ιδανική ρουτίνα περιποίησης για το λιπαρό δέρμα
IG @matildadjerf
Τα dos & don’ts στη φροντίδα της λιπαρής επιδερμίδας

H θεραπεία για την εξυγίανση της λιπαρής επιδερμίδας είναι ένα μείζον ζήτημα στον κόσμο της ομορφιάς, το οποίο στις μέρες μας, αντιμετωπίζεται πιο ολιστικά από ποτέ. Αντί να αφαιρούμε τα ανώτερα στρώματα του δέρματος, το καθαρίζουμε απαλά. Επιπλέον, τα ενεργά συστατικά έχουν εξελιχθεί και μαζί με αυτά κι οι γνώσεις μας για το ποια από αυτά μπορούν πράγματι να βοηθήσουν το δέρμα μας και ποια όχι.

Για να είμαστε ειλικρινείς όμως, εξακολουθεί να επικρατεί σύγχυση σχετικά με τη φροντίδα του λιπαρού δέρματος, είτε κατά τη διάρκεια ορμονικών περιόδων (η πτώση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης πριν από την έμμηνο ρύση οδηγεί σε αύξηση του σμήγματος), κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με τα αυξημένα επίπεδα ζέστης, αλλά και σε άλλες πιο εξειδικευμένες κι εξατομικευμένες καταστάσεις.

Αν βρίσκεται κι εσύ σε αναζήτηση της ιδανικής ρουτίνας φροντίδας της λιπαρής επιδερμίδας σου, εδώ θα ανακαλύψεις όσα θα κάνουν πραγματικά καλό στο δέρμα σου, αλλά και όσα θα δυσκολέψουν την κατάστασή του, με σκοπό να τα αποφύγεις.

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Μην «απογυμνώνεις» το δέρμα

Γνωρίζεις το αίσθημα τραβήγματος και ξηρότητας μετά τον καθαρισμό ή τη χρήση ενός προϊόντος περιποίησης; Μπορεί να αισθάνεσαι ότι έχουν αφαιρεθεί επιθετικά ακόμα και τα φυσικά έλαια από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Αυτό στην πραγματικότητα «σαμποτάρει» τη φροντίδα που παρέχεις στο δέρμα σου, καθώς αυτόματα μπαίνει σε μια διαδικασία υπερπαραγωγής λιπαρότητας για να αναπληρώσει την απώλειά τους.

Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα ενεργά συστατικά

Το σαλικυλικό οξύ, ένα βήτα-υδροξυ οξύ (BHA), είναι ένα εξαιρετικό συστατικό που πρέπει να συμπεριλάβεις στη ρουτίνα σου εάν έχεις λιπαρό δέρμα. Διεισδύει βαθιά στους πόρους του δέρματος και βοηθά στη διάσπαση και τη διάλυση της περίσσειας λιπαρότητας, ενώ το αποφράσσει.

Μην χρησιμοποιείς έλαια

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το αν το λιπαρό δέρμα μπορεί να ανεχθεί τα έλαια. Τις περισσότερες φορές, άτομα με λιπαρό δέρμα που χρησιμοποιούν προϊόντα με βάση το λάδι τείνουν να εμφανίζουν σπυράκια. Αλλά όλα εξαρτώνται από το κάθε άτομο χωριστά. Είναι καλύτερο να αποφεύγεις τα αποφρακτικά και βαριά προϊόντα, τα οποία τείνουν να έχουν βάση το λάδι, εάν έχεις λιπαρό δέρμα.

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Μια αποτελεσματική ρουτίνα για το λιπαρό δέρμα πρέπει να είναι απλή και να εκτελείται με συνέπεια για να δεις τα πραγματικά της αποτελέσματα.

Η πρωινή ρουτίνα περιποίησης της λιπαρής επιδερμίδας:

  • Καθαρισμός
  • Κρέμα ματιών
  • Αντιοξειδωτικός ορός
  • Αντηλιακή κρέμα

Η βραδινή ρουτίνα περιποίησης της λιπαρής επιδερμίδας:

  • Ντεμακιγιάζ (ακόμα και τις ημέρες που δεν έχεις φορέσει μακιγιάζ)
  • Κρέμα ματιών
  • Τοπικές θεραπείες για τα σπυράκια
  • Ελαφριά κρέμα νύχτας

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.