ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ceramides: Το «πολύτιμο» συστατικό ομορφιάς που ενυδατώνει κι ενισχύει τον φραγμό της επιδερμίδας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

17 Μαΐου 2024

Ceramides: Το «πολύτιμο» συστατικό ομορφιάς που ενυδατώνει κι ενισχύει τον φραγμό της επιδερμίδας
IG @clairerose
Τα ceramides διατηρούν υγιή, ενυδατωμένη και λαμπερή την επιδερμίδα

Εάν έχεις προσπαθήσει ποτέ να ανακαλύψεις ποιά είναι τα καταλληλότερα ενυδατικά προϊόντα για τον δικό σου τύπο επιδερμίδας είναι πολύ πιθανό να έχεις συναντήσει τα ceramides στις λίστες συστατικών στο πίσω μέρος των προϊόντων περιποίησης. Τι είναι όμως τα ceramides και πώς μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της επιδερμίδας σου όταν γίνουν μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησής σου;

Τα ceramides

Jenny.Gr
IG @clairerose

Τα ceramides είναι ένας τύπος φυσικών λιπιδίων που καταλαμβάνουν το 30% - 40% της επιδερμίδας και βοηθούν τον επιδερμικό φραγμό να διατηρείται υγιής και δυνατός, προστατεύοντάς τον από επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες (π.χ. η έκθεση στον ήλιο). Τα ceramides συμβάλλουν επίσης στην ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Στο πέρασμα του χρόνου, η ποσότητά τους στο δέρμα μειώνεται σημαντικά. Ευτυχώς, όμως, τα ceramides έχουν συμπεριληφθεί στις συνθέσεις πολλών καλλυντικών προϊόντων. Ως εκ τούτου μπορούν να εφαρμοστούν στην επιδερμίδα στοχεύοντας στην ενυδάτωση και την επανόρθωση του δέρματος που έχει γίνει ξηρό και σκασμένο.

Jenny.Gr
IG @clairerose

Αν ο φυσικός φραγμός του δέρματός σου έχει καταστραφεί, τότε είναι απαραίτητο να συμπεριλάβεις αυτό το συστατικό στην καθημερινή σου φροντίδα. Τα ceramides μπορούν να επιδιορθώσουν τις φθορές και να επαναφέρουν το δέρμα ξανά σε απόλυτη ισορροπία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.