ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Face mist: Το must-have προϊόν για άμεση αίσθηση ενυδάτωσης κι αναζωογόνησης του δέρματος


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

28 Μαΐου 2024

Face mist: Το must-have προϊόν για άμεση αίσθηση ενυδάτωσης κι αναζωογόνησης του δέρματος
IG @ginemargrethe
Πότε όμως είναι η κατάλληλη στιγμή να το εφαρμόσεις στην επιδερμίδα;

Τα τελευταία χρόνια τα face mists είναι αρκετά δημοφιλή προϊόντα στον κόσμο του skincare. Είναι ιδανικά για την ενυδάτωση της επιδερμίδας, για την προετοιμασία της για την περιποίηση που ακολουθεί, καθώς κι ένας τρόπος για να ενισχύσουμε το δέρμα μας με επιπλέον θρεπτικά ή αντιοξειδωτικά συστατικά με σκοπό την αναζωογόνησή του. Είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος επίσης για τη διατήρηση ενός υγιούς και ισχυρού δερματικού φραγμού.

Ακριβώς όπως με κάθε άλλο προϊόν περιποίησης δέρματος, η ανάγνωση και η γνώση των συστατικών που εμπεριέχει στη σύνθεσή του είναι το κλειδί για την κατάλληλη επιλογή. Βασικός στόχος ενός face mist είναι η ενυδάτωση του δέρματος, αλλά μπορεί να έχει επιπέον οφέλη για την επιδερμίδα. Τα περισσότερα ενυδατικά mist περιλαμβάνουν συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, αλλά ενδέχεται να περιέχουν επιπλέον ηρεμιστικά, αντιφλεγμονώδη συστατικά που καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα. Αυτά για παράδειγμα είναι εξαιρετικά για άτομα με ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα ή για άτομα που πάσχουν από έκζεμα και ροδόχρου ακμή.

Jenny.Gr
IG @ginemargrethe

Ουσιαστικά, το face mist δημιουργήθηκε για να ενυδατώνει το δέρμα, χαρίζοντάς του μια αίσθηση αναζωογόνησης ανά πάσα στιγμή, χωρίς να το βαραίνει. Γι’ αυτό αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησης κάθε τύπου δέρματος.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσεις το face mist;

Jenny.Gr
IG @ginemargrethe

Σε αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει μια απόλυτη απάντηση που να καθορίζει τον «κανόνα». Το face mist μπορεί να ψεκαστεί στην επιδερμίδα αμέσως μετά τον καθαρισμό και πριν την εφαρμογή της ενυδατικής περιποίησης και της αντηλιακής προστασίας το πρωί. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί ακόμα και κατά τη διάρκεια της μέρας για να ενισχύσει τα επίπεδα ενυδάτωσης, προσφέροντας συγχρόνως μια φρέσκια αίσθηση στο δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.