ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να αφαιρείς το μακιγιάζ σαν δερματολόγος


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

3 Ιουλίου 2024

Πώς να αφαιρείς το μακιγιάζ σαν δερματολόγος
IG @negin
Ένας οδηγός για το σωστό ντεμακιγιάζ

Συνηθίζουμε να λέμε πάντα ότι το αντηλιακό είναι το πιο σημαντικό μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας μας. Και δεν λέμε ψέματα. Το καθημερινό SPF είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της επιδερμίδας μας. Αλλά όταν πρόκειται για τα πραγματικά απαραίτητα βήματα περιποίησης της επιδερμίδας, το αντηλιακό έχει έναν ισχυρό αντίπαλο να ανταγωνιστεί για να κατακτήσει την πρώτη θέση: τον σωστό καθαρισμός. Ένα απολύτως απαραίτητο βήμα, το οποίο γίνεται ακόμη πιο σημαντικό όταν εμπλέκεται το μακιγιάζ.

Αν και η αφαίρεση του μακιγιάζ μπορεί να φαίνεται σχετικά απλή, υπάρχει ένας σωστός και λάθος τρόπος για να το πραγματοποιούμε. Και ο λάθος τρόπος πολλές φορές έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για το δέρμα μας.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Πλένουμε τα χέρια μας

Τα χέρια μας πρέπει να είναι πάντα καθαρά πριν ακουμπήσουμε το πρόσωπό μας. Αυτό ισχύει και για τη στιγμή που πρόκειται να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ μας. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι δεν μεταφέρουμε μικρόβια στο δέρμα μας.

Αφαιρούμε το μακιγιάζ του προσώπου

Όσον αφορά στο ντεμακιγιάζ, υπάρχουν δύο επιλογές που έχουν εγκριθεί από skin experts: ένα καθαριστικό με βάση το λάδι (ή βάλσαμο καθαρισμού) ή νερό micellar. Και οι δύο επιλογές είναι αρκετά αποτελεσματικές για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ, αλλά αρκετά απαλές ώστε να μην «απογυμνώσουν» το δέρμα. Ενώ το μικκυλιακό νερό είναι συχνά καλύτερη επιλογή για όσους έχουν δέρμα με τάση ακμής ή ευαίσθητο δέρμα, τα καθαριστικά με βάση το λάδι είναι καλύτερα στο να αφαιρούν τα βαριά μακιγιάζ προσώπου.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Αφαιρούμε το μακιγιάζ των ματιών και των χειλιών

Για το επίμονο μακιγιάζ ματιών και χειλιών μπορούμε να επιλέξουμε ένα ειδικά σχεδιασμένο προϊόν σε μορφή ελαίου ή νερό micellar. Το τοποθετούμε σε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ και το κρατάμε απαλά πάνω στα μάτια για μερικά δευτερόλεπτα. Έπειτα, με ανοδικές κινήσεις προς τα έξω απομακρύνουμε το μακιγιάζ ματιών και τη μάσκαρα. Αυτό λειτουργεί καλά και για να αφαιρέσουμε ένα κραγιόν μακράς διάρκειας.

Καθαρισμός

Ο διπλός καθαρισμός είναι πραγματικά απαραίτητος όταν φοράμε μακιγιάζ: Το πρώτο βήμα καθαρισμού δρα για την αφαίρεση του μακιγιάζ, ενώ το δεύτερο στην πραγματικότητα είναι αυτό που καθαρίζει το δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.