ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 τροφές που προκαλούν έξαρση ακμής


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

2 Σεπτεμβρίου 2024

5 τροφές που προκαλούν έξαρση ακμής
IG @hoskelsa
Και καλό θα ήταν να αποφεύγεις

Κάθε φορά που αισθάνεσαι πως ένα νέο σπυράκι κάνει την εμφάνισή του στην επιδερμίδα του προσώπου σου, ενστικτωδώς αναζητάς μια επιθετική τοπική θεραπεία που θα το αντιμετωπίσει κατά μέτωπο εγκαίρως. Αν και είναι συχνά αποτελεσματικές, οι τοπικές θεραπείες μπορεί να μην αντιμετωπίζουν τη βασική αιτία της ακμής. Αυτό που βάζεις στο σώμα σου μπορεί να είναι εξίσου διεγερτικό, αν όχι περισσότερο, από αυτό που εφαρμόζεις στο εξωτερικό. Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος.

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

Αποβουτυρωμένο γάλα

Το άπαχο γάλα μπορεί να επιδεινώσει την ακμή. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει βόειες αυξητικές ορμόνες που είναι λιποδιαλυτές. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει λίπος στο αποβουτυρωμένο γάλα, δεν διαλύονται. Αυτές οι ορμόνες, που αφήνονται στο σώμα, μπορούν να προκαλέσουν ακμή.

Τυρί

Τα γαλακτοκομικά διεγείρουν την παραγωγή ορμονών προκαλώντας ακμή

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Οποιαδήποτε ραφιναρισμένη, λευκή, ζάχαρη ή τροφή με βάση τα δημητριακά (ζυμαρικά, άσπρο ψωμί, επιδόρπια, χυμοί ή σόδα) είναι τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και, ως εκ τούτου, απελευθερώνουν ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό προκαλεί βλάβες στο δέρμα (και σε άλλα συστήματα του σώματος), πυροδοτεί φλεγμονή και επιδεινώνει την ακμή, τη ροδόχρου ακμή και άλλες δερματικές διαταραχές.

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

Γλυκά

Τα αρτοσκευάσματα είναι πλούσια σε θερμίδες και φτωχά σε θρεπτική αξία, αλλά σύμφωνα με μια μελέτη, η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε λιπαρά και ζάχαρη βρέθηκε να συσχετίζεται θετικά με την ακμή.

Junk food

Το πρόχειρο φαγητό είναι υπερεπεξεργασμένο και υψηλότερο σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, πράγμα που σημαίνει ότι η περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι υψηλότερη και η θρεπτική αξία είναι χαμηλότερη. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες προκαλούν αύξηση του σακχάρου στο αίμα και της ινσουλίνης, η οποία προκαλεί φλεγμονή και αυξημένη παραγωγή σμήγματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ακμή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.