ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Μάσκα προσώπου Led: Mπορεί να βοηθήσει το δέρμα στην αντιμετώπιση της ακμής;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

5 Οκτωβρίου 2024

Μάσκα προσώπου Led: Mπορεί να βοηθήσει το δέρμα στην αντιμετώπιση της ακμής;
IG @oliveandjuly
Πώς λειτουργεί και όλα τα οφέλη της μάσκας LED για την επιδερμίδα

Εάν υποφέρεις από ακμή, θα έχεις ήδη δοκιμάσει τα πάντα για να βελτιώσεις την κατάσταση της επιδερμίδας σου. Έχεις δοκιμάσει όμως τη μάσκα προσώπου LED; Πρόκειται για συσκευές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Light Emitting Diode (LED) για να ενεργοποιήσουν ορισμένες κυτταρικές διεργασίες στο δέρμα. Πιο γνωστά για τα οφέλη που συνδέονται με την κυτταρική αναζωογόνηση, ανάλογα με τη συσκευή που επιτρέπουν τη θεραπεία διαφόρων παθολογιών όπως το έκζεμα, η δερματίτιδα και η ακμή.

Πώς λειτουργεί

Αυτές οι συσκευές περιέχουν 2.200 διόδους. Το φως που εκπέμπεται δεν θερμαίνει, αλλά δρα σε κυτταρικό επίπεδο. Μάλιστα, με βάση το μήκος κύματος του φωτός, αλλά και το χρώμα, διεγείρεται ο μεταβολισμός των κυττάρων του δέρματος.

Οι μάσκες LED εκμεταλλεύονται την φωτεινή ενέργεια στενής ζώνης και ενεργοποιούν τις κυτταρικές διεργασίες που εξουδετερώνουν τη γήρανση του δέρματος. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων συγκαταλέγεται και η βελτίωση της φωτεινότητας του δέρματος και η επανόρθωση του. Συχνά χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ακμής, της ροδόχρου ακμής και της δερματίτιδας.

Λειτουργεί πραγματικά κατά της ακμής;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο είναι γεμάτα φωτογραφίες πριν και μετά που δείχνουν τα «θαυματουργά» αποτελέσματα της μάσκας προσώπου LED. Είναι όμως αληθινές αυτές οι εικόνες; Σύμφωνα με τη Victoria Beckham, ναι: έχει παραδεχτεί δημόσια ότι χρησιμοποιεί αυτές τις συσκευές για να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός της και να το αναζωογονήσει.

Όχι μόνο αυτό: σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα, το 95% των ανθρώπων που έχουν χρησιμοποιήσει τη μάσκα LED συμφωνούν ότι οι λεπτές γραμμές είναι λιγότερο ορατές και η υφή, η ερυθρότητα, ο ερεθισμός και η ακμή έχουν βελτιωθεί σε μόλις τέσσερις εβδομάδες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.