REAL LIFE

Μίκης Θεοδωράκης: 10 soundtracks του που άφησαν εποχή στον κινηματογράφο


JTeam

2 Σεπτεμβρίου 2022

Μίκης Θεοδωράκης: 10 soundtracks του που άφησαν εποχή στον κινηματογράφο
Καθώς σαν σήμερα, έναν χρόνο πριν, έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης εμείς θυμόμαστε πώς ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας συνθέτης κατέκτησε με τη μουσική του και τον κινηματογράφο.

Ο εμβληματικός Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε ένας συνθέτης με μαθητεία στη βυζαντινή μουσική και ευρωπαϊκή παιδεία, που εξερεύνησε μέσα από τη μουσική του τις λαϊκές ρίζες, αποθέωσε την ελληνική κουλτούρα, εξύμνησε τους μεγάλους Έλληνες ποιητές και αφύπνισε την πολιτική συνείδηση ενός ολόκληρου λαού. Στον κινηματογράφο, η σπουδαία αυτή προσωπικότητα χάρισε αξεπέραστες μελωδίες, γράφοντας τη μουσική για περισσότερες από σαράντα παραγωγές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αν και πολλές από τις ταινίες, τις οποίες «έντυσε» μουσικά, πραγματεύονταν πολιτικά ζητήματα, ωστόσο διέφεραν αρκετά όσον αφορά στην τοποθεσία, την πλοκή, τους χαρακτήρες και την εποχή στην οποία διαδραματίζονταν. Επιπλέον του χάρισαν διεθνή αναγνώριση μετατρέποντας τον στον διασημότερο Έλληνα συνθέτη του 20ού αιώνα. Από το «Ξυπόλυτο Τάγμα» και τον «Αλέξη Ζορμπά» έως το «Ζ» και το «Σέρπικο» παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα σημαντικότερα soundtrack του Μίκη Θεοδωράκη για τη μεγάλη οθόνη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr