REAL LIFE

Το Παγκράτι στις 50 πιο cool γειτονιές του κόσμου για το 2022


JTeam

11 Οκτωβρίου 2022

Το Παγκράτι στις 50 πιο cool γειτονιές του κόσμου για το 2022
Σε εμάς πάντως δεν κάνει εντύπωση. Αγαπάμε το Παγκράτι και αυτό βγαίνει κυριολεκτικά προς τα έξω

Παρότι τα τελευταία χρόνια γνώρισε απότομη και μεγάλη φήμη, το Παγκράτι καλά κρατεί και ο κόσμος όχι μόνο δεν το έχει βαρεθεί, αλλά αντιθέτως με όλα αυτά τα νέα εγχειρήματα που συμβαίνουν στην περιοχή, κατακτά δικαίως μια θέση στις καλύτερες και πιο cool γειτονιές του κόσμου. Και επίσημα πλέον.

Το Time Out έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις πιο δημοφιλείς γειτονιές στον πλανήτη και το Παγκράτι βρέθηκε στην 39η θέση (καθόλου άσχημα).

Και φέτος το Time Out έψαξε και εντόπισε τις 51 πιο cool γειτονιές στον κόσμο, με την Colonia Americana, στην πόλη Γκουανταλαχάρα του Μεξικό, να κατακτά την πρωτιά. Οι γειτονιές αυτές,σύμφωνα με το περιοδικό, είναι εκπληκτικά μέρη για να επισκεφτεί κάποιος. Περιοχές προσβάσιμες με σύγχρονη κουλτούρα και νυχτερινή ζωή. Όσο αφορά στο Παγκράτι, αναφέρεται πως έγινε «super-hip» πολύ γρήγορα και είναι η πρώτη επιλογή των δημιουργικών τύπων που συρρέουν στα hippie μπαρ του.

Έγινε λόγος και για τους δρόμους του Παγκρατίου, οι οποίοι έχουν έναν περίεργο συνδυασμό νεοκλασικής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής. «Σε όποια γωνία κι αν στρίψετε, είναι πιθανό να καταλήξετε σε μία από τις πολλές πλατείες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η τέλεια μέρα στο Παγκράτι, κατά το Time Out, ξεκινά με ένα καλό πρωινό, συνεχίζεται με μία επίσκεψη στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και καταλήγει με φαγητό και ποτό.

Αυτές είναι οι 10 πιο cool γειτονιές του Time Out για το 2022

1. Colonia Americana – Γκουανταλαχάρα, Μεξικό
2. Cais do Sodré – Λισαβόνα, Πορτογαλία
3. Wat Bo Village – Siem Reap, Καμπότζη
4. Ridgewood – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
5. Mile End – Μόντρεαλ, Καναδάς
6. Barrio Logan – Σαν Ντιέγκο, ΗΠΑ
7. Shimokitazawa – Τόκιο, Ιαπωνία
8. Cliftonville – Μάργκειτ, Ηνωμένο Βασίλειο
9. Barrio Yungay – Σαντιάγο, Χιλή
10. Cours Julien - Μασσαλία, Γαλλία