REAL LIFE

Υπάρχουν λευκοί καρχαρίες στην Ελλάδα; Η τραγική ιστορία της Βάντας Πιέρρη


JTeam

6 Ιουλίου 2023

Υπάρχουν λευκοί καρχαρίες στην Ελλάδα; Η τραγική ιστορία της Βάντας Πιέρρη
Μια από τις χειρότερες και εφιαλτικότερες ιστορίες από φονικές επιθέσεις καρχαριών στις ελληνικές θάλασσες, είναι αυτή που έγινε το καλοκαίρι του 1951 στην Κέρκυρα με θύμα τη 16χρονη Βάντα Πιέρρη

«Κατ' αναφοράν του λιμενάρχου Λευκάδος το θαλάσσιον κήτος το οποίον προ ημερών κατεβρόχθισεν εις Κέρκυραν την Βάντα Πιέρρη μήκους 15 περίπου μέτρων ενεφανίσθη εις απόστασιν 500 μέτρων από του νοτίου στομίου του λιμένος Λευκάδος ως ανέφερον αλιείς. Κατόπιν τούτου απηγορεύθησαν εις Λευκάδα τα θαλάσσια λουτρά και η κίνησις των λέμβων». Το παραπάνω απόσπασμα, προέρχεται από την εφημερίδα «Μεσόγειος» στο ρεπορτάζ της από το Ιόνιο στις 26 Αυγούστου του 1951.

Μέσα σε αυτό το μικρό απόσπασμα, συναντάμε ένα ονοματεπώνυμο: Βάντα Πιέρρη. Μια άτυχη νεαρή κοπέλα η οποία έχασε τη ζωή της εκείνη τη χρονιά μετά από επίθεση καρχαρία! Με αφορμή τις πολλές και συχνές εμφανίσεις καρχαριών το τελευταίο διάστημα στις ελληνικές θάλασσες, πολλοί θυμήθηκαν εκείνη την τρομακτική ιστορία.

Βρισκόμαστε στην Κέρκυρα. Δυο ημέρες μετά της Παναγίας. Ο 18χρονος Γιώργος Αθανάσαινας, δευτεροετής της στρατιωτικής, ιατρικής σχολής και η 16χρονη φίλη του, Βάντα Πιέρρη, μαθήτρια του Γαλλικού Ινστιτούτου και κόρη του τότε διευθυντή του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο νησί, απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην παραλία του Μον Ρεπό. Σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής, οι δυο φίλοι, άρχισαν σταδιακά να απομακρύνονται από την παραλία. Πήγαιναν όλο και πιο βαθιά μέχρι που ο τρόμος τους συνάντησε. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία» περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τα όσα ακαλούθησαν:

Διαβάστε τη συνέχεια στο ρεπορτάζ του Reader.gr