REAL LIFE FAMILY MATTERS

Τα παιδιά, μας θυμίζουν τον ενθουσιασμό


28 Απριλίου 2013

Θυμάστε όταν ήσασταν παιδιά;

Οι δύσκολοι καιροί και οι γρήγοροι ρυθμοί ή επειδή πλέον είμαστε μεγάλοι; Ποιος ξέρει; Ένα είναι σίγουρο πως οι μεγάλοι, κοιτάζουν, βλέπουν και προχωρούν βιαστικά σε όσα «πρέπει» να γίνουν. Αντιθέτως, τα παιδιά παρακολουθούν με δέος και ενθουσιασμό τα πράγματα γύρω τους.

Κάθε τι καινούργιο γι’ αυτά είναι μαγικό. Είναι περίεργο που υπάρχουν αστέρια στο ουρανό, πως μπορούν να παίξουν με το νερό, πώς να κλείνουν τα μάτια τους και να ονειρεύονται. Για ένα περίεργο λόγο, όταν μεγαλώνει κανείς σταμάτα να ενθουσιάζεται και οι στιγμές χάνουν τη μαγεία τους. Είναι σαν να εγκλωβίζονται στο ρόλο του ενήλικα, ξεχνώντας πως και οι ίδιοι είναι ακόμα παιδιά.

Τα παιδιά σας λοιπόν βοηθούν να σας θυμίσουν ή ακόμα και να σας μάθουν καινούργιους τρόπους να βλέπετε τον κόσμο, να δημιουργείται μια εμπειρία που θα σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε μαζί τους.

Αφήστε τα παιδιά σας, να σας δείξουν λίγο από εκείνο τον ενθουσιασμό που είχατε όταν ήσασταν μικροί. Μέσα στα μικρά καθημερινά πράγματα κρύβεται η ευτυχία. Μην αφήνετε την καθημερινότητα να επισκιάζει το κάθε τι. Παίξτε μαζί τους, περάστε όμορφα, διασκεδάστε και χαρείτε τη κάθε μέρα της ζωής σας.