REAL LIFE FAMILY MATTERS

Σεβαστείτε τη διαφορετικότητα


3 Μαΐου 2013

Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το διαφορετικό, ωστόσο τα παιδιά μεγαλώνοντας θα μοιραστούν τον κόσμο με ανθρώπους διαφορετικών χρωμάτων, πεποιθήσεων και συνηθειών. 

Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να σέβονται τις διαφορές. Είναι σημαντικό να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον καλοσύνης, ενδιαφέροντος και ανεκτικότητας για τις ατομικές διαφορές μέσα στην οικογένεια, θα τα προετοιμάσει να σέβονται τα δικαιώματα και τις ανάγκες των άλλων. Η αλήθεια είναι πως η διαφορετικότητα δεν περιορίζεται μόνο στη γλώσσα, στη καταγωγή ή στις αξίες. Ο κάθε άνθρωπος διαφέρει καθώς αυτά που θεωρεί πραγματικότητα είναι μια γλώσσα που ο ίδιος έχει φτιάξει για να καταλαβαίνει το κόσμο. Πάρα τις διαφορές όμως σαν άνθρωποι, όλοι μοιράζονται τα ιδία βασικά όνειρα και επιθυμίες. Οι γονείς ελπίζουν ότι τα παιδιά τους θα ανακαλύψουν ότι οι άνθρωποι μεταξύ τους, μοιάζουν περισσότερο απ΄ότι διαφέρουν, όσο αφορά τις σωματικές, συναισθηματικές και πνευματικές τους ανάγκες.

Τα παιδιά όταν ξεκινούν να συμμετέχουν στο κόσμο και να εκτιμούν τους άλλους μ΄ένα βασικό σεβασμό για την αξία και την αξιοπρέπεια του κάθε ατόμου, θα περιμένουν να εισπράξουν και αυτά τον ίδιο σεβασμό. Η ανάπτυξή τους μέσα σε μια ατμόσφαιρα όπου οι καλές πράξεις  και το ενεργό ενδιαφέρον αποτελούν τρόπο ζωής, θα τα μάθει να εφαρμόσουν το σεβασμό και την ανεκτικότητα στην ενήλικη ζωή τους.