REAL LIFE FAMILY MATTERS

«Μαμά πώς γίνονται τα αστέρια;»


25 Ιουνίου 2013

«Γιατί το φεγγάρι βγαίνει πάντα το βράδυ;»

Ανέκαθεν η ανθρώπινη φύση είχε περιέργεια για το τι συμβαίνει στο σύμπαν. Υπάρχει ζωή εκεί έξω ή όχι; Και πόσα ακόμα ερωτήματα για τα όποια έχουν δοθεί απαντήσεις και για άλλα όχι. Έτσι, λοιπόν και τα μικρά σας βλέποντας τον ουρανό έχουν απορίες για τα αστέρια και το φεγγάρι. Πώς μπορείτε λοιπόν να τα βοηθήσετε να ανακαλύψουν το σύμπαν;

Ένας εύκολος τρόπος για ανακαλύψουν τον γαλαξία μας είναι να τον δημιουργήσετε μαζί. Φτιάξτε με πλαστελίνη τους πλανήτες του ηλικιακού μας συστήματος και μιλήστε για τον καθένα ξεχωριστά. Μια ακόμα ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο μαύρο χαρτόνι, όπου θα τοποθετήσετε εκεί τους πλανήτες σας και θα δημιουργήσετε το γαλαξία μας. Εξηγήστε τη σημασία του ηλίου και πόσο πολύτιμος είναι για την ανθρώπινη ζωή. Μιλήστε τους για τον πλανήτη μας και για το πώς δημιουργήθηκε. Ακόμα, εξηγήστε τους πως γίνεται και έχουμε κάποιες ώρες φως και κάποιες ώρες νύχτα.

Μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες μαζί στο διαδίκτυο αλλά και να επισκεφτείτε το Πλανητάριο. Έχει εκπληκτικές προβολές που τα μικρά σας θα ξετρελαθούν. Ακόμα, μπορείτε να ανακαλύψετε πράγματα για το διάστημα, σε ειδικά βιβλία για παιδιά.

Δείτε μερικές ιδέες: [gallery-198333]

Κάντε likeστη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.