REAL LIFE FAMILY MATTERS

Οι singles γονείς οργανώνουν τις καλοκαιρινές διακοπές


28 Ιουνίου 2013

Πώς μπορούν να ευχαριστηθούν οι single γονείς τις διακοπές τους;

Ο χειμώνας ήταν δύσκολος, με τρέξιμο, υποχρεώσεις, πολύ δουλειά, οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν επιτακτική ανάγκη. Το κλειδί των διακοπών είναι η καλή οργάνωση.

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές:

Επιλογή του μέρους: Μια καλή λύση είναι να επιλέξετε ένα προορισμό με το αυτοκίνητο. Η Πελοπόνησσος, η Εύβοια, η Χαλκιδική, η Λευκάδα είναι μερικές ωραίες καλοκαιρινές επιλογές. Ο λόγος είναι πως το αμάξι σας προσφέρει ευκολία μετακίνησης, ασφάλεια και ευελιξία. Αναζητήστε κάποιο γραφικό χωριουδάκι με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα. Επιλέξτε αμμώδεις παραλίες αν τα παιδιά σας είναι μικρά.

Οι αποσκευές: Θα πρέπει να ετοιμάσετε τα πράγματα με «αφαιρετική σκέψη». Με απλά λόγια, δεν υπάρχει λόγος να αγχωθείτε να πάρω κι αυτό, να πάρω κι εκείνο, μήπως μου ζητήσουν τα παιδιά κάποιο παιχνίδι τους. Έχετε άγχος και ένταση όλο το χειμώνα δεν χρειάζεται να το πάρετε μαζί σας στις διακοπές. Ζητήστε από τα μικρά σας να σας βοηθήσουν με τις αποσκευές. Μάλιστα, πείτε τους πως είστε μια ομάδα εξερευνητών που ετοιμάζουν τις βαλίτσες για να ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, θα πρέπει λοιπόν να επιλέξουν ως εξερευνητές τα πράγματα που χρειάζονται.

Απαραίτητα πράγματα: Ένα φαρμακείο είναι το πρώτο που χρειάζεστε. Αλοιφές για τσιμπήματα, για αλλεργίες, τραυμαπλάστ και αντισηπτικό, καθώς και κάποια παυσίπονα θα πρέπει υποχρεωτικά να τα έχετε μαζί σας.

Κάντε καλή έρευνα για τα ξενοδοχεία πριν κλείσετε. Ρωτήστε τους φίλους σας αν έχουν ταξιδέψει στον ίδιο προορισμό μήπως γνωρίζουν κάποιο καλό ώστε να σας το προτείνουν. Επιλέξτε ένα ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο.

Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε πως έχετε όλοι το δικαίωμα της χαλάρωσης και της ηρεμίας. Κηρύγματα, φωνές, γκρίνιες και παράπονα δεν έχουν θέση στις καλοκαιρινές σας διακοπές. Είναι μια ευκαιρία για επικοινωνία και δέσιμο της σχέσης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.