Και εκείνα έχουν άσχημες και δύσκολες στιγμές στη ζωή τους.
Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, ακόμα και τους θυμούς τους, όπως ακριβώς κάνουμε κι εμείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να αναστατώνουν ή να πληγώνουν άλλους, ή να καταστρέφουν πράγματα. Ορισμένες συμπεριφορές, όπως χτυπήματα, κλωτσιές, δαγκωματιές και σπρωξιές, δεν πρέπει να τις ανεχόμαστε. Σ΄αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο να γνωρίζουν ότι θα ακούσουν πειθαρχικές ενέργειες.
Τα μικρά παιδιά ιδιαίτερα, χρειάζονται τη βοήθειά σας για να μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους με λέξεις, αντί να τα κάνουν πράξη. Σαν γονείς είστε υποχρεωμένοι να δέχεστε και να σέβεστε τα συναισθήματά της ματαίωσης των παιδιών σας, διατηρώντας, συγχρόνως, κανόνες και όρια συμπεριφοράς. Η επίτευξη μιας ισορροπίας μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη.
Αφήστε τα παιδιά να προσδιορίζουν τα συναισθήματά τους. Αντικαταστήστε τις φράσεις "Ξέρω ότι έχεις θυμώσει...", με "Τι σε ενοχλεί..". Ρωτήστε "Τι θα τα βοηθούσε να νιώσουν καλύτερα". O τρόπος αυτός βοηθά τα μικρά σας να ξεδιαλύνουν τα συναισθήματά τους και να ανακαλύψουν περισσότερους τρόπους αντιμετώπισης.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Διαβάζονται Τώρα
- 11 "ύπουλα" σημάδια ναρκισσισμού που ξεγελούν τους περισσότερους
- Η Σαρλίζ Θερόν απενοχοποιεί το age gap και τα situationships με τον καλύτερο τρόπο - “Έκανα one night stand με 26χρονο και ήταν εκπληκτικό”
- Οι άνθρωποι με υψηλό EQ ακολουθούν τον κανόνα 3-10, για να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις - Και δεν σφάλλουν ποτέ