REAL LIFE FAMILY MATTERS

Μην αποσπάτε την προσοχή σας από τα παιδιά


24 Αυγούστου 2013

Χωρίς όμως να είστε όλη την ώρα μαζί τους.

Τα παιδιά είναι απρόβλεπτα. Σε κλάσματα του δευτερολέπτου μπορεί να κάνουν τα απίστευτα. Ακόμα και μέσα στο σπίτι, οι κίνδυνοι είναι αρκετοί. Θα πρέπει συνεχώς να είστε συγκεντρωμένοι στις κινήσεις τους.  Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να φοβίζετε συνεχώς τα παιδιά σας και να τους δημιουργείτε φοβίες. Οι παρατηρήσεις και η λέξη "μη" να είναι υπό έλεγχο.

Όταν οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους ελεύθερα για να γίνουν αυτόνομα, δεν εννοούν να μην παρατηρείτε κάθε τους κίνηση. Πρέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή να ξέρετε σε ποιον χώρο βρίσκονται και με τι ασχολούνται.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα από κάποιες έρευνες τα περισσότερα ατυχήματα μικρών παιδιών έχουν συμβεί μέσα στο ίδιο τους το σπίτι μαζί με γονείς. Είναι πολύ εύκολο μία μητέρα ή ένας πατέρας να αφαιρεθεί για πέντε λεπτά και το παιδί να βρεθεί αντιμέτωπο με έναν κίνδυνο. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι δεν έχουν αίσθηση του φόβου και φυσικά δεν υπάρχει μέτρο στις πράξεις τους. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι αφήνετε τα παιδιά σας "ελεύθερα" έχοντας πάντα όμως τον έλεγχο, χωρίς εκείνα να το αντιλαμβάνονται.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.