REAL LIFE FAMILY MATTERS

Η σημασία της πιπίλας στη ζωή του μωρού σας


15 Σεπτεμβρίου 2013

Κι όμως έχει το ρόλο της!

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή δεν θα πρέπει να απεξαρτηθεί. Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή; Σίγουρα όχι πριν το παιδί σας συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Μέχρι τότε το μωρό την χρειάζεται για να ηρεμεί ή να κοιμηθεί.

Πως μπορείτε σταδιακά να «κόψει» την πιπίλα:

Με απλές και έξυπνες ιδέες προσπαθήστε να αποφεύγετε να δίνεται την πιπίλα. Προσοχή, το παιδί θα πρέπει να βρίσκεται σε μια ήρεμη φάση της ζωής του και όχι σε ένα μεταβατικό στάδιο, για παράδειγμα παιδικός σταθμός ή προσπάθειες για να κόψετε την πάνα. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί όλες αυτές τις καταστάσεις μαζί. Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες:

• Ελαττώστε την χρήση της κατά τη διάρκεια της μέρας. Φροντίστε να το κρατάτε απασχολημένο με διάφορες δραστηριότητες ώστε να μην την αναζητά. Το βράδυ αν την ζητήσει τη δίνεται.

• Αν το παιδί δυσκολεύεται αρκετά με το να την αποχωριστεί, τότε αντικαταστήστε την με μια βρεφική, η οποία είναι μικρότερη και πιο μαλακή, ώστε να μην επηρεάζει την ανάπτυξη του λόγου και των δοντιών.

• Συγκεντρώστε όλες τις πιπίλες του μικρού σας και ψαλιδίστε την άκρη της θηλής. Προσοχή, δεν αφήνετε κανένα κομμάτι να προεξέχει.Το κομματάκι που θα κόψετε θα πρέπει να αφαιρεθεί ολόκληρο. Τοποθετείτε τις πιπίλες στη θέση τους. Αργά η γρήγορα το μικρό σας δεν θα βρίσκει καμία απόλαυση στις πιπίλες του. Αν πάλι δείτε ότι επιμένει, συνεχίζετε το ψαλίδισμα "μικραίνοντας" σταδιακά τις θηλές. Σίγουρα, κάποια στιγμή το παιδί σας θα κλείσει από μόνο του το κεφάλαιο πιπίλα!

• Χρησιμοποιήστε τα παραμύθια. Τα παιδιά λατρεύουν τις ιστορίες και ταυτίζονται με τους ήρωες. Υπάρχουν παιδικά βιβλία τα όποια μιλούν για τα θέματα αυτά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.