REAL LIFE FAMILY MATTERS

Tips! για να επιλέξετε κατασκήνωση


17 Ιουνίου 2014

Τα σχολεία έκλεισαν τα παιδιά σας είναι έτοιμα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η ιδέα της κατασκήνωσης είναι ότι πρέπει. 

Τα μικρά σας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα παιδιά, να παίξουν, να μάθουν καινούρια πράγματα, να αθληθούν και να περάσουν ένα γεμάτο και δημιουργικό καλοκαίρι. Η κατασκήνωση αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να ενισχύσει το παιδί την ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη και την ψυχοσωματική του ωρίμανση. Απ΄την άλλη εσείς δεν θα έχετε το άγχος για το που να τα αφήσετε τις ώρες που εργάζεστε αλλά ούτε να ακούτε την γκρίνια τους επειδή έχουν βαρεθεί όλη μέρα στο σπίτι.

Για το αν είναι καλή ή όχι η επιλογή της κατασκήνωσης μπορείτε να κάνετε το εξής:

• Επισκεφθείτε το χώρο από κοντά, ώστε να δείτε τις εγκαταστάσεις. Αν είναι καθαρές, αν πληροί τις προδιαγραφές.

• Γνωρίστε το προσωπικό και ζητήστε από τον υπεύθυνο να σας μιλήσει για την φιλοσοφία της κατασκήνωσης. Κάθε κατασκήνωση έχει το δικό της τρόπο οργάνωσης, πειθαρχίας, βασισμένη σε συγκεκριμένες αρχές. Για παράδειγμα, άλλες προάγουν τον ανταγωνισμό, άλλες ακολουθούν το μοντέλο «ανταμοιβή- τιμωρία», άλλες πάλι στηρίζονται σε αυστηρές μεθόδους πειθαρχίας. Ρωτήστε λοιπόν, πώς αντιμετωπίζουν μια διαφωνία μεταξύ παιδιών ή πώς αντιμετωπίζουν μια άσχημη συμπεριφορά. Eπιλέξτε την κατασκήνωση που ανταποκρίνεται στο δικό σας τρόπο σκέψης και στη «φιλοσοφία» που θέλετε να εμφυσήσετε στο παιδί σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.