REAL LIFE FAMILY MATTERS

5 ταινίες για όλη την οικογένεια


4 Οκτωβρίου 2014

1950s-family-watching-TV-0141.jpg

Σαββατοκύριακο στο σπίτι με τα παιδιά σημαίνει ευκαιρία για διασκέδαση και ποιοτικό χρόνο! 

Υπάρχουν πάρα πολλές αξιόλογες ταινίες με πλούσια μηνύματα τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους. Ωστόσο, αρκετοί είναι οι γονείς εκείνοι που σνομπάρουν τις παιδικές ταινίες ή τα κινούμενα σχέδια πιστεύοντας πως είναι μόνο για τα παιδιά. Κι όμως, τα κινούμενα σχέδια έχουν εκπληκτικούς διαλόγους με ευφυέστατο χιούμορ θίγοντας σοβαρά κοινωνικά θέματα. Τι θα λέγατε λοιπόν το Σαββατοκύριακο να δώσετε μία ευκαιρία στον εαυτό σας να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο των παιδικών ταινιών. Προσαρμόστε το σαλόνι σας έτσι ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες της προβολής. Μεγάλα μαξιλάρια, χαμηλά φώτα και φυσικά μπολ με ποπ κορν για τον καθένα σας.

Σας προτείνουμε:

  1. Les triplettes de Belleville: είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους σε σενάριο και σκηνοθεσία, του πρώην κομικογράφου, Sylvain Chomet. Η υπόθεση είναι η εξής: Διαδραματίζεται στην Γαλλία του 1960. Ο Champion ο αγαπημένος εγγονός της Madame Souza είναι ένα μοναχικό και μελαγχολικό παιδί. Η γιαγιά του προσπαθεί να βρει ποια είναι τα γούστα και τα ενδιαφέροντα του εγγονού της ώστε να πάψει να είναι θλιμμένος. Ξεκινάει αγοράζοντάς του ένα πιάνο, στη συνέχεια παίρνει ένα κουταβάκι, τίποτα όμως δεν καταφέρνει να του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες ανακαλύπτει το πραγματικό του ενδιαφέρον σε ένα τετραδιάκι που κρύβει στο κρεβάτι του...τα ποδήλατα. Διαπιστώνοντας την αγάπη του αυτή, του αγοράζει ένα ποδήλατο, καθώς πιστεύει ότι είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να τον κάνει ευτυχισμένο. Το νεαρό αγόρι γίνεται τελικά ποδηλάτης με προπονητή την ίδια του τη γιαγιά η οποία τον παροτρύνει συνεχώς. Η συνέχεια στις οθόνες σας...Πάρτε μία μικρή γεύση απ΄το trailer.
  2. Wall-E: Η τολμηρότερη κινηματογραφικά και ωριμότερη σεναριακά ταινία της εταιρείας Pixar είναι ένας φόρος τιμής στη βωβή κωμωδία και μια εύστοχη οικολογική αλληγορία. Η ταινία δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών από την Pixar και τη χρηματοδότηση ανέλαβε η Walt Disney Pictures. Απ΄τα πρώτα λεπτά η ταινία θα σας καθηλώσει στο καναπέ. Θα ταυτιστείτε τόσο πολύ με το μικρό ρομποτάκι όπου είναι ο μόνος επιζήσαντας στη γη. Το ρομπότ ζει εκατοντάδες χρόνια πάνω στη γη, μέσα στην απόλυτη μοναξιά, αφού ο πλανήτης είναι πλέον εγκαταλελειμμένος από τους ανθρώπους λόγω της τεράστιας ρύπανσης. Μοναδικός σκοπός της ύπαρξής του: να καθαρίζει. Μια μέρα, όμως, ανακαλύπτει νέο νόημα στη ζωή του, όταν συναντά την ΕΥΑ, ένα ρομπότ εξερευνητή που επισκέπτεται τη γη για τη διεκπεραίωση έρευνας. Θα την απολαύσετε σίγουρα ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσετε την ανακύκλωση αν δεν το κάνετε ήδη.
  3. Hugo: Πρόκειται για μία αμερικανική περιπέτεια φαντασίας, παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία Martin Scorsese. Ο Hugo είναι ένα ορφανό αγόρι που ζει μια μυστική ζωή στους τοίχους ενός σταθμού τραίνων στο Παρίσι. Στην πορεία θα ζήσει μια μαγική και μυστήρια περιπέτεια, θα γνωρίσει ένα κορίτσι, έναν αυστηρό ιδιοκτήτη ενός καταστήματος παιχνιδιών και ένα ρομπότ.
  4. Οι Περιπέτειες του Τεντέν: Το Μυστικό του Μονόκερου. O Τεντέν είναι ο αγαπημένος παιδικός ήρωας πολλών από εσάς. Λίγο πολύ όλοι είχατε ταυτιστεί με τις ιστορίες μυστηρίου και τις περιπέτειες του. Είναι μια ευκαιρία λοιπόν να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια και να μυήσετε τα μικρά σας στις ιστορίες του αγαπημένου σας ήρωα. Η υπόθεση της ταινίας αυτής είναι η εξής: Ο Τεντέν, είναι ένας νεαρός Βέλγος δημοσιογράφος με κοντοκουρεμένο ξανθό μαλλί και με σήμα κατατεθέν το τσουλούφι του. Γνωστός για το θάρρος του και τη δίψα του για περιπέτεια, θα βρεθεί απρόσμενα στο στόχαστρο του μυστηριώδους συλλέκτη Ιβάν Ιβάνοβιτς Σακχαρίν, όταν ο Τεντέν θα αγοράσει μια ρέπλικα ενός διάσημου ιστιοφόρου του 17ου αιώνα, με το όνομα "Ο Μονόκερος". Χωρίς ο Τεντέν να έχει ιδέα, μέσα στη ρέπλικα κρύβεται ένα από τα τρία στοιχεία που οδηγούν στην ανακάλυψη ενός ανεκτίμητου θησαυρού του Κόκκινου Ρακάμ, ενός θρυλικού πειρατή. Αυτό όμως το γνωρίζει ο Σακχαρίν, ο οποίος θα επιχειρήσει να σκοτώσει τον Τεντέν. Ο Τεντέν όμως χωρίς να φοβηθεί θα ξεκινήσει μια επικίνδυνη περιπέτεια και θα ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου, έχοντας μαζί του τον Καπετάνιο Χάντοκ και τον πιστό σκύλο του Μιλού.
  5. Maleficent: Η ταινία της Disney που έρχεται να ανατρέψει το κλασσικό παραμύθι της "Ωραίας Κοιμωμένης" δίνοντας μία άλλη ερμηνεία στο τι είναι η αληθινή αγάπη.

P.S. Αν δεν θέλετε να μείνετε σπίτι τότε σας έχουμε μία ακόμη πρόταση για ταινία. Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου βγήκε στις αίθουσες "Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές". Μία ξεκαρδιστική περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ