REAL LIFE FAMILY MATTERS

Bonding day με τον έφηβό σας...


8 Νοεμβρίου 2014

Οι ειδικοί "φωνάζουν" διαρκώς για τη σημασία που έχει ο ποιοτικός χρόνος στη σχέση με παιδιά σας. Βοηθάει στο να δημιουργηθεί μία σχέση που στηρίζεται στο σεβασμό, την αγάπη και την ενσυναίσθηση. Ο ποιοτικός χρόνος δεν είναι η ώρα για συμβουλές και διδαχές αλλά η ώρα για διασκέδαση. Για το λόγο αυτό επιλέξτε να περνάτε χρόνο μαζί τους εκτός του σπιτιού γιατί είναι συναισθηματικά φορτισμένος ο χώρος αυτός. Το Σαββατοκύριακο λοιπόν που οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί βγείτε μία βόλτα με τα παιδιά.

Το Σάββατο προτείνετε στα παιδιά να τελειώσουν νωρίς με τα μαθήματά τους ώστε να έχετε ελεύθερο το απόγευμα για να κάνετε κάτι οικογενειακώς. Μπορείτε να ετοιμάσετε όλοι μαζί το βραδινό ή να πάτε cinema.

Την Κυριακή τώρα το πρόγραμμα έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Ξυπνήστε νωρίς το πρωί για να προλάβετε την εκκίνηση του  32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, μία σημαντική δράση  με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Συνεχίστε στη "Γιορτή Δρόμου Ψυρρή 2014" που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, την 1η Κοινότητα τουΔήμου Αθηναίων και τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Ψυρρή «Η παλιά πόλη». Μια γιορτή των καλλιτεχνών με έκθεση ζωγραφικής, συναυλίες από μουσικά σχήματα και θεατρικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

Εμείς εστιάσαμε στις εξής εκδηλώσεις του προγράμματος που πιστεύουμε πως θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των εφήβων σας:

Το «Σχολείο παιχνιδιού»-Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης, συμμετέχει στη γιορτή με ένα υπαίθριο πολυθεματικό εργαστήρι δημιουργικής φαντασίας και έκφρασης με θέμα:  «Το τρενάκι του Ψυρρή» στις οδούς Λεπενιώτου και Τάκη. Παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία, με άξονα το θεατρικό παιχνίδι, να πειραματιστούν, να παίξουν και να αλληλεπιδράσουν  συμμετέχοντας σε ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις (εικαστικές, μουσικές,  θεατρικές) που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός αλλιώτικου  τρένου… που θα ταξιδέψει στη γειτονιά, στις 14:30 με 16:00.

Γνωρίστε τα μουσικά σχήματα στην πλατεία Ηρώων στις 14.30 και μπλεχτείτε στο Street Party στην Πρωτογένους, που συνδέει την οδό Αθηνάς με την οδό Μιαούλη και την πλατεία Ψυρρή (Ηρώων) και συνεχίζει σήμερα την εμπορική παράδοση της περιοχής. Είναι μια ευκαιρία να θυμηθείτε τα δικά σας εφηβικά χρόνια και να γνωρίσετε καλύτερα τον έφηβο που θα έχετε δίπλα σας. Χαζέψτε τα vintage & 2nd hand έπιπλα και αντικείμενα από όλες τις δεκαετίες σε χαμηλές τιμές στις Παλιο συνήθειες(αριθ. 8) και ανακαλύψτε θησαυρούς που έχουν αξία για σας. Αυθεντικά vintage ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ από όλες τις εποχές και για κάθε γούστο θα βρείτε στο LikeYesterday's (αριθ. 16) ενώ στο  Δισκοπωλείο “Habeat records” θα αφιερώσετε αρκετές ώρες.

Τέλος, θα είναι ωραίο να γνωρίσετε το Live in Athens, μια εναλλακτική πρόταση διαμονής στην Αθήνα, που ήδη βρίσκεται ανάμεσα στις top επιλογές του TripAdvisor. Με ιδιαίτερα διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και αληθινά φιλική προσέγγιση προς τους επισκέπτες, οι δημιουργοί του Live in Athens είναι αφοσιωμένοι σε έναν κοινό σκοπό: Να προσφέρουν στους επισκέπτες της πόλης μας μια ποιοτική και αυθεντική Αθηναϊκή εμπειρία.

Σε κάθε περίπτωση θα είναι ένα διαφορετικό, ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο, για σας και τα παιδιά σας. Περάστε όμορφα, διασκεδάστε και γεμίστε με νέες, κοινές εμπειρίες. Have fun!

More Info: Για το πρόγραμμα δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.