REAL LIFE FAMILY MATTERS

Προγραμματίστε τα σνακ του παιδιού σας


10 Νοεμβρίου 2014

990e1c3b514e99f3a079317cf56e93a0κα.jpg

Τα απρογραμμάτιστα τσιμπολογήματα των παιδιών σας, μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα, ειδικά όσο αφορά το βάρος τους. Από την άλλη πλευρά, εάν προγραμματίζετε από την αρχή της εβδομάδας, τα σνακ που θα πάρουν στο σχολείο, τότε μπορεί πραγματικά να τα βοηθήσετε, ώστε να έχουν ένα υγιές βάρος. Τα περισσότερα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να τρώνε κάθε τρεις έως τέσσερις ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να ανταποκριθούν στο ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής τους. Αυτό μεταφράζεται ως εξής: Τα παιδιά πρέπει να τρώνε τρία γεύματα και τουλάχιστον δύο σνακ την ημέρα. Φτιάξτε λοιπόν, από την αρχή της εβδομάδας, με χαμηλές θερμίδες, για να έχουν μαζί τους στο σχολείο.

Τυρί. Η πρωτεΐνη διατηρεί τα επίπεδα ενέργειας υψηλά μέχρι το βράδυ. Προτιμήστε ένα κουλούρι ολικής άλεσης με μια φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά. Εάν θέλετε να το κάνετε πιο διασκεδαστικό, μπορείτε να πάρετε κόπτες μπισκότων με διάφορες μορφές και να κάνετε τυράκια με τη μορφή των αγαπημένων σχεδίων του παιδιού σας.

Φτιάξτε τα δικά σας κέικ και muffins. Το παιδί σας δεν πρόκειται ποτέ να μαντέψει, εάν μέσα στα λαχταριστά κέικ, έχετε βάλει τα φρούτα ή τα λαχανικά, που δεν του αρέσουν. Φτιάξτε λοιπόν, για την υπόλοιπη εβδομάδα, ψωμί με μπανάνα, ή muffins με κολοκυθάκια και καρότα, τα οποία περιέχουν βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά και θα ξετρελαθεί.

Αυγά. Ένα αυγό παρέχει σχεδόν το ένα τρίτο των αναγκών της πρωτεΐνης για την ημέρα. Κρατήστε βραστά αυγά στο ψυγείο (που διαρκούν για επτά ημέρες), και φτιάξετε τοστ ή βάλετε τα σε μια tortilla, μαζί με τυρί και θα έχετε ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ.

Χούμους. Μήπως το παιδί σας σιχαίνεται τα ρεβίθια; Ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσει και να γίνουν η αγαπημένη του τροφή! Αυτό θα το πετύχετε, εάν προγραμματίσετε και φτιάξετε το δικό σας χούμους, από πολτοποιημένα ρεβίθια. Το χούμους έχει μια ελκυστική γεύση καρυδιού, και περιέχει φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β6, και σίδηρο. Δώστε στο παιδί σας να πάρει μαζί του στο σχολείο κρακεράκια με χούμους ή χρησιμοποιήστε το για να κάνετε σάντουιτς.

Πλιγούρι βρώμης. Ποιο παιδί δεν αγαπά τα cookies για σνακ; Αντί να αγοράζει τα μπισκότα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και σε λιπαρά, μπορείτε αυτή την εβδομάδα να προγραμματίσετε και να φτιάξετε τα δικά σας από βρώμη. Το καλύτερο μέρος είναι ό,τι μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε - δοκιμάστε σταφίδες, βατόμουρα, αποξηραμένα βερίκοκα και ξηρούς καρπούς, για μια εκτίναξη γεύσης και θρεπτικών συστατικών.

Πάνω απ 'όλα, να θυμάστε, ότι εάν τα σνακ είναι προγραμματισμένα για το υπόλοιπο της εβδομάδας, τότε θα έχετε σε έλεγχο τη διατροφή του παιδιού σας, με αποτέλεσμα να διατηρήσει ένα υγιές βάρος.