REAL LIFE FAMILY MATTERS

Χριστουγεννιάτικες δράσεις για όλη την οικογένεια


13 Δεκεμβρίου 2014

Έχουν μείνει 12 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα όπου μικροί και μεγάλοι περιμένουν με ανυπομονησία!

Μέχρι τότε μπορείτε να ενημερωθείτε για τα δρώμενα της πόλης και να επιλέξετε αυτά που σας αρέσουν και πιστεύετε πως θα σας μεταδώσουν τον παλμό των Χριστουγέννων. Βazaar με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις όπου ξεδιπλώνονται ιστορίες γύρω απ΄την μαγεία της πιο παραμυθένιας γιορτής του χρόνου. Σας έχουμε λοιπόν τρεις ενδιαφέρουσες προτάσεις για να πάρετε μια πρώτη γεύση για του τι συμβαίνει λίγες μέρες πριν απ΄τα Χριστούγεννα! 

  • Το Santa Claus Kingdom: Ο μαγικός κόσμος του Santa Claus Kingdom του μεγαλύτερου, θεματικού χριστουγεννιάτικου Πάρκου διασκέδασης στην Ελλάδα άνοιξε και φέτος τις πύλες του και σας περιμένει στο Εκθεσιακό Κέντρο M.E.C. Παιανίας. Σε έναν τεράστιο εσωτερικό χώρο, 13.000 τ.μ. συνδυάζει τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με πολλά παιχνίδια δράσης και χειμερινά σπορ, αλλά και δημιουργικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, αθλητικές επιδείξεις, μαγικά κόλπα, face painting, μπαλονοκατασκευές...και η λίστα μοιάζει να μην έχει τέλος! Μια πρόταση που θα σας βάλει οικογενειακώς στο κλίμα των εορτών.
  • Θεατρική παράσταση αποκλειστικά για παιδιά αλλά και γι΄όσους νιώθουν παιδιά: Ο αγαπημένος παραμυθάς όλων, Ευγένιος Τριβιζάς, έρχεται να μας μαγέψει με το δικό του μοναδικό τρόπο. Σημειώστε στην ατζέντα σας γιατί στις 18 Δεκεμβρίου 2014 τα μάγια θα τυλίξουν τη σκηνή της αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής όταν θα ανοίξει η αυλαία του νέου και πρωτοπαρουσιαζόμενου έργου του με τους ήχους της μουσικής του Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού. Στις "Δώδεκα παρά Δώδεκα" (ο τίτλος του έργου), μια βραδιά Πρωτοχρονιάς, στο μυθικό προθάλαμο του χωρο-χρόνου συναντιούνται ο Νέος Χρόνος, ο οποίος ανυπομονεί να πάρει στα χέρια του τις μοίρες του κόσμου, και ο Παλιός Χρόνος, ο οποίος αρνείται να παραδεχτεί ότι πρέπει να αποχωρήσει και αποφασίζει να δολοφονήσει τον διάδοχό του. Κατά τη διάρκεια τού έργου και ενώ το σύμπαν βρίσκεται στα πρόθυρα του απόλυτου χάους, ένα πλήθος χαρακτήρων και πλασμάτων, μεταξύ των οποίων Ρωμαίοι εκατόνταρχοι, δεινόσαυροι, ηγεμόνες, κατάδικοι φυλακών, Βεδουίνοι, πιγκουίνοι, αρλεκίνοι και ένας λευκός μονόκερως εμφανίζονται και εξαφανίζονται σε καταιγιστικούς ρυθμούς από τις χρονοπύλες τού μέλλοντος και τού παρελθόντος σε μια ονειρική πανδαισία ήχων και χρωμάτων. Δώδεκα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα η κοσμική σύγκρουση μεταξύ μέλλοντος και παρελθόντος κορυφώνεται με συναρπαστικό τρόπο… Μην το χάσετε.
  • «Toy Stories» έκθεση σπάνιων και πολύτιμων παιχνιδιών στον Ελληνικό Κόσμο: Πώς θα σας φαινόταν τον μήνα των παιχνιδιών και των δώρων να τον προσεγγίζατε διαφορετικά φέτος; Να γνωρίζατε διαφορετικά τόσο τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών στο πέρασμα των χρόνων όσο και να συμμετάσχετε σε διαδραστικά παιχνίδια και προγράμματα; Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζεται μια έκθεση σπάνιων και πολύτιμων παιχνιδιών απ’ όλο τον κόσμο, που έχει τίτλο «Τοy Stories» και θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η έκθεση θα ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 100 σπάνια και μοναδικά παιχνίδια από τη συλλογή του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α.(Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων), μία από τις μεγαλύτερες συλλογές παιχνιδιών του κόσμου. Η έκθεση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην ιστορία μέσα από παιχνίδια που άλλοτε συντρόφευαν μικρά παιδιά και άντεξαν στο χρόνο ή παιχνίδια που διατηρήθηκαν σε μετακινήσεις πληθυσμών, επιβίωσαν από πολέμους και καταστροφές και έγιναν συλλεκτικά. Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται παιχνίδια από άσημους κατασκευαστές που αργότερα κατέκλυσαν τον κόσμο, ή παιχνίδια κατασκευασμένα στο χέρι από ευτελή υλικά που όμως διατηρούνται σε άρτια κατάσταση. Παράλληλα τίθενται μια σειρά ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη των παιχνιδιών: Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες, όταν μεγάλωναν, αφιέρωναν στις θεές τις κούκλες με τις οποίες έπαιζαν; Ποιος είναι ο teddybear; Τι σχέση είχε ο Τιτανικός με την κατασκευή παιχνιδιών; Πότε η Barbie ερωτεύτηκε τον Ken; Πότε τα στρατιωτάκια από μολυβένια έγιναν πλαστικά; Πόσο γρήγορα τρέχει ένα matchbox και από πότε το ποδόσφαιρο δεν παίζεται σε γήπεδο; Στην έκθεση, τα παιχνίδια παρουσιάζονται ως εργαλείο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας των παιδιών αλλά και ως βασικός συνοδοιπόρος στα στάδια της ανάπτυξης και της εξέλιξής τους. Παράλληλα αναπτύσσεται η ιστορία των παιχνιδιών στο χώρο, επιτρέποντας τη γνωριμία με άλλους πολιτισμούς και κοινωνίες αλλά και στο χρόνο: Τα παιχνίδια που έπαιζαν οι πρόγονοί μας παρουσιάζουν ομοιότητες με τα δικά μας, όμως τα υλικά κατασκευής διαφέρουν ανά εποχή. Καθοριστικός επίσης είναι ο ρόλος της τεχνολογίας αφού, για παράδειγμα, μέχρι να ανακαλυφθεί το αυτοκίνητο δεν υπήρχαν αυτοκινητάκια. Πιστεύουμε πως έχει ενδιαφέρον και σίγουρα θα είναι μια μέρα διασκέδασης, χαράς και έκπληξης τόσο για τα παιδιά σας όσο και για σας.
Μοre Info:
  • Το Santa Claus Kingdom βρίσκεται στο M.E.C. Παιανίας Η πρόσβαση στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Παιανίας είναι πολύ εύκολη μέσω της Λεωφ. Λαυρίου (αριθμός 301) μέσω της Αττικής Οδού (Έξοδος 17 - Κάντζα) με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Metro, Προαστιακός, ΟΑΣΑ) www.santaclauskingdom.com
  • Mέγαρο Μουσικής Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 115 21 Αθήνα Τηλ.Εισιτηρίων: 210 7282333
  • Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος, Τηλ. 212 254 0000, www.hellenic-cosmos.gr